Πριν από λίγες μέρες σου εκμυστηρεύτηκα πως τις ημέρες του Πάσχα τις πέρασα στο Μπαλί. Αυτό που δεν σου είπα όμως είναι ότι εκεί γνώρισα έναν καινούργιο, γλυκύτατο, τρυφερό και λίγο... πεινάλα φίλο. Τον Tiny (μικρούλης). Τον λένε έτσι γιατί είναι ο μικρότερος από όλους τους υπόλοιπους ελέφαντες στο τεράστιο και ειδικά διαμορφωμένο πάρκο όπου μένουν, τρώνε, παίζουν, βολτάρουν, ξεκουράζονται και ...αναπαράγονται. Βλέπεις ο Tiny είναι μόλις 6 ετών, ενώ ο μεγαλύτερος εκεί είναι 58 ετών και ζυγίζει ...2,5 τόνους! Άρα ο Tiny είναι όντως tiny!

Το πρώτο πράγμα που ήθελα να δω πηγαίνοντας σε αυτό το πάρκο είναι εάν συμπεριφέρονται καλά σε αυτά τα πλάσματα, αν τα αγαπούν, αν τα φροντίζουν, αν τα βασανίζουν. Και με μεγάλη μου ανακούφιση είδα πως όλοι όσοι φροντίζουν αυτούς τους ελέφαντες, το κάνουν με την καρδιά τους λες και πρόκειται για τα δεύτερα παιδιά τους ή τις δεύτερες συζύγους τους -έτσι μου είπε ένας άλλος κύριος ο οποίος φροντίζει την Emma εδώ και 18 χρόνια!!!

Το δεύτερο πράγμα που ήθελα να μάθω, είναι αν έχει γίνει ποτέ κάποιο ατύχημα. Αν δηλαδή κάποιος ελέφαντας έχει ...πατήσει κατά λάθος κάποιον άνθρωπο που βρίσκεται από κάτω του και τον πλένει ή τέλος πάντων περπατάει εκεί κοντά του, χωρίς όμως ο ελέφαντας να τον έχει δει. Η απάντηση ήταν κάθετη. ΠΟΤΕ, μου είπαν όλοι. (Ευτυχώς, λέω εγώ ;-p ) Η αλήθεια είναι πως οι ελέφαντες είναι τρομερά έξυπνοι και τρυφεροί. Και αυτό το διαπίστωσα και μόνη μου. Το μόνο που θέλουν είναι αγκαλιές...

 

doukissa nomikou bali

 

...και φρούτα ή λαχανικά! Βλέπεις είναι vegetarian ;-)

 

 

Το τρίτο -και τελευταίο- πράγμα που ήθελα να μάθω, ήταν αν αυτό το πάρκο (με όλη τη φροντίδα και την αγάπη που τους προσφέρει, δεν λέω) είναι σαν ... φυλακή για τους ελέφαντες. Αναρωτήθηκα πόσο καλύτερα θα ήταν εάν τους άφηναν στο φυσικό τους περιβάλλον. Και με μεγάλη έκπληξη έμαθα πως οι συγκεκριμένοι ελέφαντες, οι ελέφαντες της Σουμάτρας, έχουν ανέβει τα τελευταία χρόνια στη λίστα κινδύνου των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι τόποι διαβίωσης των ελεφάντων πλήττονται από την αποδάσωση ή μετατρέπονται σε αγροτικές εκτάσεις.
Μάλιστα, τα 2/3 των πεδινών φυσικών δασών – ο πιο κατάλληλος χώρος διαμονής των ελεφάντων ­– χάθηκαν μέσα στα τελευταία 25 χρόνια.

Μάλιστα.

Αυτή λοιπόν ήταν η πιο συναρπαστική εμπειρία που έζησα τον τελευταίο καιρό. Και τολμώ να πω πως μου λείπει ήδη ο Tiny!

Πολλά φιλιά!

 

Περιμένω τα σχόλιά σου εδώ:

 

instagram:https://www.instagram.com/dutchesssdaily/
twitter: https://twitter.com/dutchesssdaily
facebook: https://www.facebook.com/dutchesssdaily/