"Για να πάρεις τη συγκεκριμένη δουλειά θα πρέπει να χάσεις 2 κιλά." Δεν τα έχασα. Δεν πήρα τη δουλειά.

"Για να περπατησεις στη συγκεκριμένη πασαρέλα θα πρέπει να χάσεις 4 κιλά." Καλά τρελός ήταν αυτός που μου το ζήτησε; ΔΕΝ τα έχασα. Δεν έκανα τη φωτογράφηση.

"Για να πετύχεις στο συγκεκριμένο χώρο θα πρέπει να ζυγίζεις 50 κιλά." Τότε ζύγιζα 54 ενώ τα τελευταία χρόνια ζυγίζω 57 κιλά. Και δουλεύω ήδη δέκα χρόνια.

 

Ναι. Στο ξεκίνημα μου, μου είχαν ζητήσει δυο-τρεις φορές να κάνω διάφορες δίαιτες εξπρές για να αδυνατίσω. "Μην φας τίποτα για 2 μέρες για να στεγνώσεις". Μάλιστα. Για να αρρωστήσω μάλλον ήθελαν να πουν. Φυσικά ποτέ δεν τους άκουσα. Από αντίδραση. Μα ήμουν ήδη αδύνατη. Γιατί μου ζητούσαν να γίνω κοκκαλιάρα; Και τι ακριβώς εννοούσαν όταν έλεγαν να μην φάω απολύτως τίποτα;

Ευτυχώς δεν παρασύρθηκα ποτέ, ευτυχώς αγαπούσα το σώμα μου. Άκουγα εκείνο και τις ανάγκες του και όχι τις "σειρήνες" γύρω μου. Που φυσικά ενώ τότε με είχαν απορρίψει, μετά από χρόνια με προσέγγισαν για να μου πουν πως πάντα με πίστευαν(!) και πως ήθελαν να συνεργαστούμε. Τραγικό. Ήταν η σειρά μου να πω ένα μεγάλο όχι.

Anyway. Γιατί στα λέω όλα αυτά σήμερα; Γιατί είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας. Η συγκεκριμένη γιορτή καθιερώθηκε το 1992 από την Μέρι Έβανς-Γιάνγκ, αφού πρώτα βγήκε νικήτρια στη μάχη με την νευρική ανορεξία.

Η σημερινή ημέρα λοιπόν μας υπενθυμίζει πως πρέπει να αγαπήσουμε το σώμα μας. Να το σεβαστούμε, να το εκτιμήσουμε. Χωρίς κόμπλεξ, χωρίς ενοχές, χωρίς ντροπές. Θα στο ξαναπώ: Το να θες να αποκτήσεις την καλύτερη version του δικού σου εαυτού, με συστηματική γυμναστική και σωστή-υγιεινή διατροφή και όχι με σκληρή και επίπονη δίαιτα, είναι κατανοητό. Το να θες όμως να αποκτήσεις το ίδιο σώμα με αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες της Ζιζέλ είναι παράλογο. Btw, μην ξεχνάς και το άρθρο με τα ψεύτικα πρότυπα που σου είχα γράψει εδώ.

Συμπέρασμα:
Από εμένα ένα μεγάλο ΟΧΙ στη δίαιτα. Η έννοια της στέρησης με πανικοβάλλει. Αλλά για να μην παρεξηγηθώ, δεν υπονοώ σε καμία περίπτωση πως πρέπει να αφεθούμε, να τρώμε ό,τι και όσο θέλουμε, γιατί τότε θα φτάσουμε στο άλλο άκρο. ΝΑΙ στη σωστή διατροφή. ΝΑΙ στη γυμναστική. Αγάπησε τον εαυτό σου. Μην τον κρίνεις με βάση τον αριθμό που δείχνει η ζυγαριά. Οι αριθμοί είναι μόνο αριθμοί. Μην επιτρέψεις σε κανέναν να στο κάνει αυτό. Δεν το αξίζεις. Όσο έχεις ένα υγιές σώμα είσαι μοναδική και υπέροχη! Άλλωστε η ομορφιά δεν εξαρτάται από αριθμούς...

Σε φιλώ,
χχχ
Δ.Ν.

 

instagram:  www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom