Οι προετοιμασίες για την μεγάλη μέρα έχουν χτυπήσει κόκκινο, το τρέξιμο είναι καθημερινό -μιας που παράλληλα έχουμε και την πρεμιέρα του So you think you can dance στις 26 Μαΐου- το άγχος όμως -ευτυχώς- είναι ακόμη μηδαμινό. Άλλωστε αυτή είναι η πιο γλυκιά φάση! Και όταν λέω γλυκιά, το εννοώ κυριολεκτικά, αφού ήρθε η στιγμή να διαλέξω τα πιο νόστιμα κουφέτα για τις μπομπονιέρες. 

Η αλήθεια είναι πως δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να βρω το πού θα απευθυνθώ, γιατί όποιον κι αν ρώτησα μου είπε πως τα πιο ποιοτικά, είναι τα κουφέτα Χατζηγιαννάκη.. Έτσι λοιπόν πριν από λίγες ημέρες, επισκέφτηκα την Κουφετοποίια Χατζηγιαννάκη στον Πειραιά και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την περιποίηση, την φροντίδα, την ποιότητα αλλά και τις άπειρες επιλογές που διαθέτουν. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση από το 1950, που ιδρύθηκε από τον κύριο Νικόλαο Χατζηγιαννάκη, τον οποίο γνώρισα και είναι ένας γλυκύτατος και πανέξυπνος άνθρωπος, όπως γνώρισα και τους Κωνσταντίνο, Νικόλα και Αλέξανδρο, τα 3 του εγγόνια δηλαδή που είναι άξιοι συνεχιστές του μεγάλου έργου του παππού τους. 

Σε ό,τι αφορά τώρα τα κουφέτα, θέλω να σας πω πως πραγματικά μπερδεύτηκα. Είναι τόσες πολλές οι γεύσεις που δοκίμασα -πρέπει να έφαγα καμιά 20αριά κουφέτα- και ήταν όλες πάρα πολύ ωραίες και ιδιαίτερες!  

 LP1 0295

Φυσικά δοκίμασα τα κουφέτα με ολόκληρο αμύγδαλο avola, το γευστικότερο αμύγδαλο του κόσμου, και ξετρελάθηκα. Όπως επίσης μου άρεσαν πολύ και τα choco almond που είχαν ολόκληρο καβουρδισμένο αμύγδαλο & σοκολάτα σε διάφορες γεύσεις για όλα τα γούστα!

LP1 0049

Επιπλέον, όσοι με ξέρετε προσωπικά ή με διαβάζετε καθημερινά εδώ στο Dutchesss Daily, θα ξέρετε πως έχω έναν έρωτα με το παγωτό Stracciatella! Οπότε φαντάσου τι έπαθα μόλις είδα πως υπάρχουν κουφέτα με διπλή σοκολάτα και γεύση Stracciatella! Έφαγα, στα κρυφά, περίπου 6 ;-)

LP1 0183

Επίσης κάποια άλλα που μου έκαναν τρομερή εντύπωση ήταν τα ... βότσαλα! Μη σας ξεγελάει η ονομασία τους, δεν είναι καθόλου σκληρά! Πρόκειται για πεντανόστιμα προϊόντα που λιώνουν στο στόμα! Δοκίμασα τις δύο καινούριες γεύσεις: το Βότσαλο Σκιάθος με καρυδόψιχα & σοκολάτα γάλακτος και το Βότσαλο Μύκονος με σιροπιαστό ginger & bitter σοκολάτα!

LP1 0286

Για να μην σου πω για άλλες τόσες γεύσεις βοτσάλων που είχαν μέσα διάφορα φρούτα - το ένα μάλιστα είχε ολόκληρη φράουλα!

Γιάμι!!!!

Ακόμη δεν έχω αποφασίσει για το ποια θα είναι η τελική μου επιλογή, αλλά ξέρω πως είμαι σε καλό δρόμο αφού βρίσκομαι στα σωστά γλυκά χέρια! 

LP1 0025

LP1 0333

Μήπως να πάω άλλη μία βόλτα στην Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη να κάνω άλλη μία δοκιμή οοοολων των κουφέτων για να έχω μια πιο ξεκάθαρη άποψη; Χεχε ;-)