Κάθε φορά που ξεκινάει ένας καινούργιος μήνας με πιάνει μια «αδικαιολόγητη» αισιοδοξία. Σκέφτομαι πως αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για νέα ξεκινήματα και πως τώρα θα κάνω όλα όσα αναβάλλω επανειλημμένα.

Με απλά λόγια... φτιάχνω λίστες!

Τη λατρεύω αυτή τη διαδικασία. Μου δίνει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσω όλα όσα με ευχαριστούν, με στεναχωρούν, μου λείπουν, με δυσκολεύουν, με ηρεμούν κ.ο.κ. Όταν ολοκληρώνω την «καταγραφή», νιώθω αυτομάτως πιο απελευθερωμένη. Λες και γράφοντάς τα σε ένα χαρτί, γίνονται κιόλας. ;-p

Λοιπόν, η σημερινή λίστα μου για τον μήνα Αύγουστο είναι η εξής:

1. Να ξυπνάω νωρίτερα -κι ας είναι καλοκαίρι- για να κερδίζω χρόνο! Άλλωστε οι πρωινές βουτιές είναι οι καλύτερες. Βέβαια και τα πρωινά χουζούρια στο κρεβάτι είναι τα καλύτερα αλλά anyway. Έπειτα από ένα σκληρό debate με τον εαυτό μου αποφάσισα ότι θέλω να ξυπνάω νωρίς.

2. Να κάνω καθημερινά γυμναστική. Οκ, δεν εννοώ προφανώς να κλείνομαι σε κάποιο γυμναστήριο με τις ώρες, αλλά να κολυμπάω ή να περπατώ περισσότερο.

3. Να τρώω λιγότερα παγωτά. Ναι, αδυναμίες είναι αυτές, αλλά πρέπει να βάζουμε και κάποια όρια. Δηλαδή τα δυο -καμία φορά και τρία- παγωτά την ημέρα μάλλον είναι μια «μικρούτσικη» υπερβολή.

4. Να διαβάζω κάθε μέρα όσο περισσότερο μπορώ. Βιβλία, εφημερίδες, Wikipedia, οτιδήποτε!

5. Να δω τουλάχιστον 5 παλιές, κλασικές ταινίες που δεν έχω ήδη δει.

6. Να μάθω να μαγειρεύω καλύτερα. Όσο και να μου λέει πως «είναι τέλειο το φαγητό αγάπη μου», ξέρω πως δεν είναι πάντα.

7. Γι' αυτόν τον μήνα να μην σκεφτώ καθόλου τη δουλειά. Ok, αυτό είναι αδύνατο, αλλά θα ήταν τέλεια αν θα μπορούσαμε να τα αφήσουμε όλα πίσω για λίγο.

8. Να χρησιμοποιώ λιγότερο το κινητό στο υπόλοιπο των διακοπών. Το έχω ψιλοκαταφέρει, αν και ξέρω πως δεν θα κρατήσει πολύ ;-p Θα το προσπαθήσω τουλάχιστον!

9. Να βγάζω πολλές φωτογραφίες τις οποίες και θα τις εκτυπώσω για να τις βάλω σε άλμπουμ.

10. Να λέω κάθε μέρα «Σ' αγαπώ» στους δικούς μου ανθρώπους. Κανείς ποτέ δεν βαρέθηκε να το ακούει.

Εσύ έφτιαξες τη δική σου λίστα για τον Αύγουστο;

Καλό μήνα!