Σήμερα το πρωί μου έστειλε η κολλητή μου στο whats app μια φωτογραφία η οποία μόνο τυχαία δεν είναι. Πρόκειται για το πρώτο μου εξώφυλλο σε μηνιαίο περιοδικό πριν από περίπου 11 (ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ) χρόνια.

Κάπου μέσα στον καυτό Αύγουστο του 2007 λοιπόν, λίγους μόνο μήνες μετά από τη νίκη μου στον Διαγωνισμό Ομορφιάς του ΑΝΤ1, προγραμματίζεται η πρώτη μου μεγάλη φωτογράφιση. Εγώ μωρό ακόμη, όπως είναι φυσικό, ντρέπομαι μέχρι και τη σκιά μου. Όταν επομένως μου ανακοινώνουν από το γραφείο τύπου του σταθμού πως είχαν συμφωνήσει με το περιοδικό Status να κάνουν εξώφυλλο όποια κοπέλα έβγαινε Star Ελλάς, παθαίνω σοκ. Τι κι αν μου έλεγαν πως το συγκεκριμένο περιοδικό ήταν απόλυτα πρεστιζάτο - κάτι που το ήξερα βέβαια ήδη- τι κι αν μου έλεγαν πως έβαζαν σπανίως γυναίκα στο εξώφυλλο ή πως το τεύχος Αυγούστου είναι πάντα το best seller τεύχος όλης της χρονιάς, τι κι αν μου είχαν υποσχεθεί πως το αποτέλεσμα θα ήταν 1000% αξιοπρεπές και όμορφο, εγώ δεν άκουγα κανέναν. Δεν ήθελα με τίποτα να το κάνω και μάλιστα είχα πει και στον μπαμπά μου να πάρει τηλέφωνο τα κορίτσια στο γραφείο Τύπου του σταθμού και να τους πει πως δεν θέλω να το κάνω και να μην με πιέσουν. Ακόμη τα θυμούνται όλα αυτά στον ΑΝΤ1, τα συζητάμε μερικές φορές γελώντας.

Anyway, με τα πολλά και αφού δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά μιας που αυτό το εξώφυλλο ήταν μέσα στις «υποχρεώσεις» της νικήτριας του διαγωνισμού, το έκανα. Με φωτογράφο την αγαπημένη μου Μάρα Δεσύπρη, που επίσης της έβγαλα το λάδι μέχρι να σιγουρευτώ πως δεν θα φανεί τίποτα που δεν πρέπει να φανεί.

Τελικά, το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από άψογο και ομολογώ πως το συγκεκριμένο εξώφυλλο είναι από τα αγαπημένα μου. Βέβαια, από τότε δεν έκανα ξανά αντίστοιχη φωτογράφιση. Μετά από τέτοια πίεση και αγωνία που προκάλεσα στον εαυτό μου, στον μπαμπά μου, στο γραφείο τύπου του ΑΝΤ1 και σε όλους τους συνεργάτες μου, σιγά μην τον ξαναέκανα! Όσες φορές και να με έπαιρναν τηλέφωνο ακόμη και οι ίδιοι οι εκδότες των περιοδικών, εγώ δεν μπορούσα, πάντα έβρισκα μια δικαιολογία!