Απιστία, η μεγάλη απειλή των σχέσεων. Δυστυχώς, τα περισσότερα ζευγάρια χωρίζουν λόγω αυτής της προδοσίας. Γιατί ναι, είναι ξεκάθαρη προδοσία. Βλέπετε, ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν συγχωρεί με τίποτα την απιστία. Όχι γιατί δεν είμαι μεγαλόψυχη (οκ, ναι, σε αυτήν την περίπτωση δεν είμαι καθόλου), αλλά γιατί ξέρω πως δεν θα μπορέσω ποτέ να το ξεπεράσω. Δεν ήμουν μέχρι στιγμής ποτέ το θύμα (ή τουλάχιστον έτσι λέει η διαίσθηση της Σκορπίνας), ούτε ο θύτης, όμως και μόνο η σκέψη μπορεί να με τρελάνει. Δεν θέλω να ξέρω/ νιώθω /φαντάζομαι πως όσα λέει σε μένα αυτός που αγαπώ, τα λέει και σε κάποια άλλη. Ή πως, όπως αγκαλιάζει εμένα, αγκαλιάζει και κάποια άλλη (ΓΚΡΡΡ! Αυτή είναι η κτητικότατα της Σκορπίνας).

Πιστεύω στα παραμύθια που όλα έχουν καλό τέλος και «ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα». Ναι, μπορεί να συμβεί, το έχω δει με τους δικούς μου γονείς όλα αυτά τα χρόνια. Και ναι, σίγουρα υπάρχουν πάντα κακές μάγισσες στα παραμύθια αλλά ο ήρωας ... δεν τα φτιάχνει μαζί τους!!! Ο ήρωας με την ηρωίδα είναι μαζί ενωμένοι και παλεύουν τις μάγισσες και τους δράκους. Δεν υπάρχουν τρίτα πρόσωπα! Κάνω λάθος;

Ωραία, πάμε στην πραγματική ζωή τώρα. Που όλα έχουν γίνει εύκολα και γρήγορα. Εύκολα φλερτάρεις, εύκολα κατακτάς, εύκολα τα φτιάχνεις, εύκολα χωρίζεις, εύκολα απατάς, εύκολα παντρεύεσαι, εύκολα ξαναχωρίζεις. Ή μήπως αυτή η ευκολία στην οποία αναφέρομαι έχει περισσότερο να κάνει με το γεγονός πως οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν γίνει ακόμη δυσκολότερες; Οι ανασφάλειες, οι οικονομικές δυσκολίες, η αβεβαιότητα, η ανεργία, η μιζέρια, τα καθημερινά εμπόδια, όλα μαζί φθείρουν ψυχολογικά αλλά και πρακτικά ένα ζευγάρι, ειδικά όταν δεν υπάρχουν καλά θεμέλια και βαθιά αγάπη.

Στον έρωτα δεν μπορείς να βάλεις λογική. Συμφωνώ. Στην απιστία, όμως, μπορείς.

Τώρα, αν κάποιος απιστήσει γιατί βρήκε τον έρωτα της ζωής του στα μάτια κάποιου άλλου ανθρώπου, θα σηκώσω τα χέρια ψηλά. Το θέμα όμως είναι πως ένας άντρας (σήμερα θα μιλήσω για εσάς, αγόρια) θα απατήσει τη σύντροφο/γυναίκα του για άλλους λόγους. Μερικοί από τους οποίους είναι οι εξής:

-Αισθάνονται ανασφαλείς.
Δεν αισθάνονται αρκετά όμορφοι, αρκετά νέοι, αρκετά μεγάλοι, αρκετά έξυπνοι, αρκετά ισχυροί, ή οτιδήποτε άλλο. Για να καταπολεμηθεί αυτό, ζητούν συνεχή επιβεβαίωση, θέλοντας να νιώσουν επιθυμητοί, δυνατοί και ικανοί.

-Είναι δυσαρεστημένοι από τη σχέση τους
Νιώθουν καταπιεσμένοι ή παραμελημένοι. Μερικές φορές θέλουν να τα συζητήσουν όλα με τη σύντροφό τους, αλλά δεν βρίσκουν ανταπόκριση (φταίμε κι εμείς, κορίτσια). Άλλες πάλι φορές, δεν θέλουν να τα συζητήσουν. Ψάχνουν κατευθείαν μια άλλη αγκαλιά να τους «παρηγορήσει». Όπως και να ‘χει, κάτι πάει στραβά στη σχέση και κανείς από τους δύο δεν έχει προσπαθήσει αρκετά για να βελτιωθεί η κατάσταση.

-Έχουν χάσει το πάθος που είχαν στην αρχή
Όταν βαλτώνει μια σχέση, έρχεται η βαρεμάρα. Και, όταν έρθει η βαρεμάρα, φεύγει το πάθος. Και, όταν φύγει το πάθος, η σχέση χάνει εντελώς το ερωτικό στοιχείο και γίνεται... αδελφική! Το ακούμε συχνά άλλωστε αυτό «Την αγαπώ πολύ, αλλά μου έχει φύγει ο έρωτας. Την αισθάνομαι σαν τη μικρή μου αδερφή». Αουτς. Αυτό πονάει.

-Έχουν κακές επιρροές
Δυστυχώς, οι άντρες παρασύρονται εύκολα. Όταν λοιπόν έχουν φίλους που είναι «επαγγελματίες άπιστοι», τότε υποσυνείδητα αρχίζουν και συμβιβάζονται με την ιδέα. Όταν, ειδικά, αρχίζουν και βγαίνουν συνέχεια μόνοι τους, είτε επειδή οι γυναίκες τους βαριούνται να τους συνοδεύσουν, είτε γιατί πολύ απλά κανείς δεν τις προσκάλεσε, κάποια στιγμή μπορεί να ενδώσουν στον πειρασμό. Χωρίς να σημαίνει κάτι γι' αυτούς. Δεν ερωτεύτηκαν, δεν αγάπησαν, δεν δέθηκαν. Και πάλι όμως, πρόδωσαν.

-Χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε εμάς και νιώθουν απειλημένοι
Όταν για κάποιο λόγο ραγίσει το γυαλί, δύσκολα θα ξανακολλήσει. Δηλαδή, αν υπάρξουν αφορμές από την πλευρά της γυναίκας όπως χαζό-μηνύματα με κάποιον άλλον, χαζο-βλέμματα, χαζο-υπονοούμενα ακόμη και τίποτα ουσιαστικά να μην έχει γίνει, ο αντρικός εγωισμός δύσκολα θα αντέξει. Το αποτέλεσμα είναι το #1 της λίστας, δηλαδή να νιώσουν ανασφαλείς. Και είναι πολύ πιθανό να περάσει στην αντεπίθεση.

-Ήταν πάντα έτσι
Όχι, δεν τους δικαιολογώ. Αλλά είναι γεγονός πως, αν κάποιος έχει μάθει να ζει έτσι, δηλαδή να είναι άπιστος σε όλες του τις σχέσεις, δύσκολα θα αλλάξει. Ίσως είναι «εθισμένος» στον απαγορευμένο έρωτα, ή ίσως έχει μεγάλη καρδιά που χωρούν πολλές! #not Αυτός, να ξέρετε, δεν θα καταλάβει ποτέ τι κάνει λάθος, ούτε θα κοιμάται με τύψεις το βράδυ. Οπότε, ΜΑΚΡΙΑ!

Και, για να μιλήσουμε λίγο με αριθμούς, θα σας πω πως σε μια πρόσφατη έρευνα τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

• Το 48% των ανδρών δήλωσε πως ο κύριος λόγος για την απιστία είναι η συναισθηματική δυσαρέσκεια.
• Το 8% μίλησε για σεξουαλική δυσαρέσκεια (μη ικανοποίηση).
• Το 66% των ανδρών αναφέρθηκε στις ενοχές κατά τη διάρκεια της απιστίας.
• Το 77% των ανδρών παραδέχτηκε πως έχουν φίλους που είναι επίσης άπιστοι.
• Το 40% των ανδρών ανέπτυξε ερωτικές σχέσεις στον χώρο εργασίας.
• Τέλος, το 12% των ανδρών είπε πως η ερωμένη τους είναι πιο ελκυστική από τη νόμιμη σύντροφο.

Συμπέρασμα: Οι άντρες, κακά τα ψέματα, είναι σαν μικρά παιδιά. Θέλουν την αγάπη και την προσοχή μας. Και, όπως είπαμε πριν, μια σχέση δεν είναι καθόλου εύκολη, θέλει συνεχή προσπάθεια και από τους δύο. Προτείνω λοιπόν, να ξεκινήσουμε εμείς κορίτσια. Με μικρές εκπλήξεις και γυναικείες «ζουζουνιές» μπορούμε να τραβήξουμε το ενδιαφέρον του άντρα που αγαπάμε. Γιατί, αν δεν το κάνουμε εμείς, θα το κάνει κάποια άλλη (ΓΚΡΡΡ). Δώστε σημασία στη σχέση σας, κάθε μέρα. Αναλογιστείτε πόσο σημαντικός είναι ο άνθρωπος που έχετε δίπλα σας και μην ξεχνάτε να του το δείχνετε. Βρείτε τρόπους να γίνει η σχέση καλύτερη και ουσιαστικότερη. Αφιερώστε χρόνο στον άνθρωπό σας. Αφήστε έξω από την καθημερινότητά σας γκρίνιες και ζήλειες και βάλτε περισσότερες αγκαλιές και γέλια.

Άλλωστε το χαμόγελό μας είναι που ερωτεύτηκε, κυρίως. Ας του το χαρίζουμε, λοιπόν, κάθε μέρα ;-)

Υ.Γ.: Για να μη νομίζετε ότι μεροληπτώ, σύντομα θα αναφερθώ στους λόγους που απατούν οι γυναίκες.

Περιμένω τα σχόλια σας εδώ:

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom


xxx
Δ. Ν.

 

Δείτε ακόμα...

Κεφάλαιο «Συναισθηματική Απιστία»: Όσα πρέπει να ξέρετε