Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να προσέξουμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ αυτήν -την υπέροχη- εποχή του χρόνου, κάνω περισσότερη γυμναστική, τρώω περισσότερα φρούτα και λαχανικά και φτιάχνω τις πιο νόστιμες συνταγές για λαχταριστά smoothies!

Αυτό βέβαια που πρέπει να ξέρετε και εσείς είναι πως τα "ατιμούτσικα", κρύβουν κι αυτά θερμίδες. Διότι φανταστείτε πως, εάν πίνετε 3-4 την ημέρα, είναι σαν να τρώτε ημερησίως ένα καφάσι με φρούτα! Όπως και να έχει, μπορείτε να κάνετε ωραίους συνδυασμούς και να δημιουργείτε τις δικές σας μοναδικές συνταγές! Για παράδειγμα, προσωπικά λατρεύω τον ανανά και είναι σίγουρα ένα από τα βασικά συστατικά των συνταγών μου. Είναι το καλοκαιρινό φρούτο με τη μεγαλύτερη διατροφική αξία αφού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη C, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, νάτριο και κάλιο. Επίσης, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος και χοληστερόλη. Μάλιστα όσοι τρώνε συστηματικά ανανά μπορούν να διατηρήσουν πιο εύκολα το ιδανικό σωματικό βάρος τους. Η δική μου γνώμη είναι πως πρόκειται για το πιο εξωτικό και χυμώδες φρούτο. Ναι, λατρεύω ΚΑΙ τον χυμό του.

 

534343

 

IMG 20160713 WA0016

 

Έτσι, λοιπόν, επειδή όπως έχετε καταλάβει τα ψάχνω όλα πααάρα πολύ, βρήκα αυτά τα δύο λαχταριστά προϊόντα με ανανά Del Monte, το ένα με σιρόπι και το άλλο με τον φυσικό χυμό του! Και αποφάσισα να πειραματιστώ και να δημιουργήσω μόνη μου ένα δροσιστικό και υγιεινό smoothie. Το αποτέλεσμα; Με έβγαλε ασπροπρόσωπη και γι’ αυτό θέλω σήμερα να μοιραστώ τη συνταγή μαζί σας! ;)

 

12

 

Υλικά για 3-4 μεγάλα ποτήρια:

3 ροδέλες και φυσικό χυμό ανανά Del Monte (επέλεξα να βάλω τον χυμό αντί για το σιρόπι γιατί δεν έχει καθόλου ζάχαρη και ήθελα κάτι με λίγες θερμίδες. Την άλλη φορά θα δοκιμάσω και το σιρόπι)
1 ποτήρι γάλα (εγώ έβαλα γάλα αμυγδάλου)
1 μεγάλο πορτοκάλι (εγώ έβαλα κατευθείαν τον χυμό του)
1 μπανάνα
1 μήλο
1 ακτινίδιο
λίγα παγάκια

Εκτέλεση:

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, τα ανακατεύετε και ... voila!

 

5456


Το συγκεκριμένο smoothie είναι η καλύτερη εναλλακτική για το πρωινό σας γεύμα! Θα σας δώσει ενέργεια αλλά και ... "τροπική" διάθεση, γα το υπόλοιπο της ημέρας σας!

 

Καλή σας απόλαυση!

 

Βρείτε περισσότερες προτάσεις (και συνταγές) από τη διατροφή μου εδώ.