Οι περισσότεροι άνθρωποι, το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί είναι να πιουν ένα φλιτζάνι καφέ. Ή μάλλον, για την ακρίβεια, δεν μπορούν να ξυπνήσουν, να μιλήσουν, να χαμογελάσουν, να δουλέψουν εάν προηγουμένως δεν έχουν πιει καφέ. Αν με ρωτάτε, δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την πρωινή εμμονή. Προφανώς επειδή δεν πίνω καφέ.

Σκεφτείτε όμως πως, μετά από έναν 7ωρο-8ωρο ύπνο, είμαστε ήδη σε... αφυδατωμένη κατάσταση από την έλλειψη υγρών. Γι 'αυτό και το τι πίνουμε με το που ξυπνάμε είναι πάρα πολύ σημαντικό και μάλιστα μπορεί να επηρεάσει το πώς θα αισθανόμαστε την υπόλοιπη ημέρα. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που θα πιούμε το πρωί πρέπει να είναι κάτι για να καθαρίσει ο οργανισμός μας, να ενυδατωθεί και να τονωθεί.

Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει να πιω νερό με λεμόνι. Είτε ένα μεγάλο, κρύο ποτήρι νερό με λεμόνι, είτε ένα ζεστό φλιτζάνι νερό με λεμόνι. (Το ζεστό λεμόνι μπορεί να βοηθήσει στην πέψη, καθαρίζει το συκώτι και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα). Τελευταία όμως βρήκα μια εναλλακτική λύση, τη χλωρέλλα.

Δεν την ξέρετε ε; Ούτε κι εγώ την ήξερα μέχρι πρόσφατα. Πρόκειται για μπλε-πράσινα φύκια από τα βάθη της Ανατολής. Αν την πιείτε το πρωί, θα σας τονώσει όσο δεν φαντάζεστε αφού η χλωρέλλα ανά γραμμάριο είναι πιο θρεπτική ακόμη κι από το σπανάκι ή το μπρόκολο. Παράλληλα, θεωρείται ότι χαρίζει ευεξία, βοηθάει τη διαδικασία της πέψης και έχει αντικαταθλιπτική δράση. Επίσης, μακροπρόθεσμα, μπορεί να έχει εξαιρετική αντιγηραντική δράση. Η χλωροφύλλη που περιέχει η χλωρελλα όχι μόνο μας βοηθά να θέτουμε γερές βάσεις για μακροζωία, αλλά έχει και την ικανότητα να απομακρύνει από τον οργανισμό μας τις τοξίνες και να συμβάλλει στη φυσική αποτοξίνωσή του.

Θα είμαι ειλικρινής, η γεύση του είναι λίγο περίεργη, εάν όμως βάλετε ένα κουταλάκι του γλυκού χλωρέλλα σε δροσερό νερό καρύδας, εξουδετερώνεται εντελώς η γεύση από τα φύκια. Αφήστε που το νερό καρύδας είναι πολύ πιο ενυδατικό και περιέχει σημαντικούς ηλεκτρολύτες. Συνολικά, το ποτό αυτό είναι εξαιρετικά αναζωογονητικό και δροσιστικό, ό,τι πρέπει δηλαδή για το πρωί. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη χλωρέλλα στους χυμούς ή τα smoothies σας.

Δοκιμάστε την!