Το πρώτο φαγητό που έφτιαξα πριν καιρό στον καλό μου, ήταν κάτι ξεχωριστό, νόστιμο και χορταστικό. Βλέπετε, ήθελα να εντυπωσιάσω! Όπως ήταν φυσικό, λοιπόν, πήρα κατευθείαν τηλέφωνο την αγαπημένη μου μαμάκα για να με βοηθήσει!

Για άλλη μία φορά με καθοδήγησε μέσω facetime, μου έδωσε τη συνταγή της και μου αποκάλυψε όλα της τα μυστικά.

Αν δεν είστε ιδιαίτερα εξοικειωμένες με την κουζίνα, μη διστάσετε να φτιάξετε το συγκεκριμένο φαγητό. Είναι πραγματικά πολύ εύκολο.

Υλικά:

1 κιλό κρέας για φούρνο σε κομμάτια (εγώ πήρα σπαλομπριζόλα)
500 γρ. κριθαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλ. τριμμένη ντομάτα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
τυρί τριμμένο (εμένα μου αρέσει η παρμεζάνα)

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κομμένο κρέας και, αφού το σκουπίσουμε, βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το κρέας, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και τσιγαρίζουμε ξανά, γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Στη συνέχεια το βάζουμε στη γάστρα, μαζί με το κρεμμύδι και την ντομάτα. Αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο για περίπου 1 ώρα. (Εμένα την πρώτη φορά χρειάστηκε να μείνει στο φούρνο για μιάμιση ώρα).

Όταν είναι έτοιμο το κρέας, το βγάζουμε και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μέσα στη γάστρα ρίχνουμε νερό βρασμένο μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Κλείνουμε το καπάκι για περίπου δέκα λεπτά. Αν έχει ρουφήξει το νερό αλλά το κριθαράκι είναι άψητο, ρίχνουμε και άλλο νερό. (Το κριθαράκι δεν πρέπει να είναι λιωμένο ούτε να έχει πιει όλα τα υγρά)

Τέλος, αφού έχει ψηθεί και το κριθαράκι, βάζουμε μέσα στη γάστρα το κρέας και το φαγητό είναι έτοιμο να το σερβίρουμε! Μην ξεχάσετε το τριμμένο τυρί!

Γιάμιιι!

Υ.Γ. : Τελικά εντυπωσίασα με αυτό το πρώτο φαγητό που έφτιαξα :)