Ποιος είπε ότι παγωτό τρώμε μόνο το καλοκαίρι; Μάλλον οι ίδιοι που, όταν γυρνάμε από τις διακοπές, μας εύχονται «Καλό Χειμώνα». Γκρρρρ.

Σε πείσμα όλων αυτών λοιπόν, εγώ σήμερα θα σας δώσω την ΠΙΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ συνταγή για σπιτικό παγωτό. Το έφτιαξα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και μέχρι το πρωί της Δευτέρας είχε εξαφανιστεί από την κατάψυξη.

Χρειάζεστε μόλις 4 υλικά και περίπου 10 λεπτά για να το φτιάξετε (+μερικές ώρες για το πάγωμα, αλλά αυτό δεν πιάνεται :p).

Υλικά:

1 κουτάκι φυτική κρέμα (morfat)
1 ζαχαρούχο γάλα
1 γάλα εβαπορέ
1 πακέτο μπισκότα oreo (κομμένα με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια)

 

spitiko pagwto syntagi

 

Εκτέλεση:

Χτυπήστε με το μίξερ (δεν χρειάζεστε επαγγελματικό, εγώ το έκανα με ένα μιξεράκι χειρός), τη φυτική κρέμα για περίπου 7 λεπτά. Προσθέστε λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα και χτυπήστε για άλλα 3 λεπτά. Βάλτε σιγά σιγά και το εβαπορέ και χτυπήστε για λίγο ακόμα. Ρίξτε το μείγμα σε ένα σκεύος και βάλτε το στην κατάψυξη. Αφού το αφήσετε για περίπου μία ώρα, βγάλτε το, και προσθέστε τα μπισκότα (αν τα βάζατε πριν σφίξει λίγο το μείγμα, θα πήγαιναν όλα στον πάτο). Τοποθετήστε και πάλι στην κατάψυξη για περίπου 5 ώρες. Και μετά... σλουρπ!

 

spitiko pagoto

 

Extra tip: Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τη συνταγή, αφήστε την κρέμα, το ζαχαρούχο και το εβαπορέ στο ψυγείο (για περίπου μια ώρα).