Το συνηθισμένο λάθος που κάνουμε στο μακιγιάζ, κορίτσια, έχει να κάνει με το κραγιόν και, ΚΥΡΙΩΣ, με το περίγραμμα των χειλιών.

Όλες μας θέλουμε σαρκώδη χείλη. Και το ομολογούμε χωρίς φόβο –αλλά με πάθος. Και η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν λέμε όχι σε «τρικ» που μας επιτρέπουν με το ανάλογο μακιγιάζ να τα κάνουμε να φαίνονται μεγαλύτερα. Εδώ υπάρχει, όμως, μια παγίδα, στην οποία έχω πέσει κι εγώ πολλές φορές: Δημιουργούμε περίεργα «μουστάκια» και «σάλτσες» πάνω από τα χείλη μας!

Και αυτό πρέπει να τελειώσει σήμερα. Γιατί θα σας αποκαλύψω όσα έχω μάθει από τους επαγγελματίες μακιγιέρ για το πώς θα μεγαλώσουμε τα χείλη μας με το μακιγιάζ, χωρίς να φαίνονται... περίεργα ή παραμορφωμένα.

Ξεκινάμε:
Παίρνουμε ένα μολύβι χειλιών έναν τόνο πιο σκούρο από τη φυσική απόχρωση των χειλιών μας. Βγάζουμε το περίγραμμα προς τα έξω, δηλαδή κάνουμε το περίγραμμα ακριβώς έξω από το φυσικό όριο των χειλιών μας, χωρίς όμως να αλλοιώνουμε το σχήμα τους (εκτός αν είναι άνισα και θέλουν λίγη διόρθωση).

Στη συνέχεια, το «σβήνουμε» με το κραγιόν που επιλέγουμε (δεν έχει σημασία εάν είναι πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο από την απόχρωση του μολυβιού που χρησιμοποιήσαμε). Δηλαδή με ένα πινελάκι απλώνουμε το κραγιόν και το πατάμε καλά πάνω στη γραμμή που δημιουργήσαμε έτσι ώστε το χρώμα να είναι ομοιόμορφα απλωμένο παντού και να μην φαίνονται... γραμμές-μουστάκια-σάλτσες!

Το extra tip του μαγικού χεριού που απεικονίζεται στη φωτογραφία (δηλαδή της Χαράς Παπανικολάου -από τις καλύτερες μακιγιέζ- που δουλεύει σε όλα τα περιοδικά μόδας σε Ελλάδα και εξωτερικό) είναι ότι, στο τέλος, απλώνουμε μαλακά και ταμποναριστά με το δάχτυλό μας το κραγιόν για μια τελευταία φορά, παίρνοντας έτσι και την τυχόν περίσσια ποσότητα που μπορεί να είχαμε βάλει. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε απόλυτα φυσικά μεγάλα (μεγαλύτερα!) χείλη στη στιγμή :)