Το ξυπνητήρι είναι για όλους μας το πιο μισητό αντικείμενο στον κόσμο. Ειδικά τις Δευτέρες.

Θυμάμαι μέχρι σήμερα τον εκνευριστικό ήχο από το ξυπνητήρι που είχα στο σχολείο. Με στοιχειώνει ακόμη! Μου δημιουργούσε τέτοια ένταση και τέτοιο στρες που σχεδόν πάντα ξυπνούσα με νεύρα για να πάω στο σχολείο. Όταν κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι η κακή μου διάθεση οφειλόταν στο άγαρμπο πρωινό ξύπνημα, αποφάσισα κάτι να αλλάξω.

Και την πλήρωσε προφανώς το ξυπνητήρι. Το πέταξα στα σκουπίδια με τέτοια χαρά και ανακούφιση λες και δεν θα χρειαζόταν πια να ξυπνάω πρωί. Πήρα ένα καινούργιο, το οποίο είχε μια μεγάλη γκάμα από μελωδίες και, αφού τις άκουσα όλες, διάλεξα την πιο απαλή και γαλήνια. Τζίφος. Δεν κατάφερε να με ξυπνήσει ποτέ. Η αλήθεια είναι πως με νανούριζε περισσότερο παρά με ξυπνούσε!

Αργότερα, έβαζα το ξυπνητήρι στο κινητό -με κανονικό, ψιλοενοχλητικό ήχο- με τη μόνη διαφορά ότι η ένταση ήταν χαμηλή και άρα η όλη διαδικασία ήταν λιγότερο άγαρμπη και σπαστική!

Όλα αυτά μέχρι που βρήκα στο ίντερνετ το πιο τέλειο ξυπνητήρι. Εκτός του ότι σε ξυπνάει με πουλιά που κελαηδούν, ανάβει και ένα γλυκό φως -σαν το φως της ημέρας- και ξυπνάς λες και είσαι στη φύση!

1 sunlightalarm

 

Στην αρχή ήμουν δύσπιστη, δεν πίστευα πως το συγκεκριμένο ξυπνητήρι θα μου ήταν περισσότερο ...συμπαθές από τα υπόλοιπα. Έκανα λάθος όμως. Με το που «έλαμψε» με φυσικό φως -γλυκό ήταν και όχι ανακριτικό, μην πανικοβάλλεσαι- ξύπνησα. Πριν προλάβουν τα πουλιά να κελαηδήσουν. Και ήμουν ήρεμη, χωρίς άγχος, χωρίς στρες.

Σου προτείνω να το δοκιμάσεις!

Καλά ... ξυπνήματα λοιπόν και καλή εβδομάδα!