Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου μακιγιάζ που κάνω στο «ΟΛΑ». Είναι λαμπερό, δίνοντας έμφαση στα μάτια.

Ουσιαστικά, ο Παντελής Τουτουντζής, ο μακιγιέρ μου, προτιμάει να μην μου κάνει «γραμμικό» μακιγιάζ αλλά «σβησμένο». Δηλαδή απλώνει πολύ καλά με ένα πινέλο όλες τις σκιές που χρησιμοποιεί και τις αναμειγνύει με πιο σκούρες ή με πιο ανοιχτές, ανάλογα με το πού θέλει να δώσει βάθος και πού φως.

Συνήθως, στο κινητό βλέφαρο του ματιού βάζει την πιο ανοιχτή σκιά, έτσι ώστε να είναι πιο φωτεινό-λαμπερό-ζωηρό το βλέμμα. Ακριβώς από πάνω, στο κόκαλο του ματιού, βάζει μια πιο ζεστή απόχρωση για να δώσει βάθος, όπως και στο κάτω μέρος του ματιού. Αποφεύγει να βάζει eyeliner και μολύβια, γιατί το «γραμμικό» μακιγιάζ είναι πιο σκληρό. Στα χείλη επιλέγει γήινους τόνους, έτσι ώστε το βλέμμα να κλέβει την παράσταση!

Υ.Γ.: Εάν θέλετε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας μολύβι ή eyeliner, αλλά να μην σας βγει άγριο το αποτέλεσμα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σβήσετε με ένα πινέλο τη γραμμή που θα κάνετε και να την «απλώσετε» καλά, προσθέτοντας λίγη σκιά (ένα ή και δύο τόνους πιο ανοιχτή από το μολύβι-eyeliner που χρησιμοποιήσατε) προς τα έξω, έτσι ώστε να μαλακώσει το αποτέλεσμα.