Για κάποιο λόγο, σχεδόν όλοι μας πιστεύουμε πως τα μακαρόνια παχαίνουν. Ναι οκ, αν βάλεις βούτυρο, κρέμα γάλακτος, μπέικον και δεν ξέρω πόσα άλλα παχυντικά υλικά, προφανώς και παχαίνουν.

Εάν όμως απλώς τα βράσεις -χωρίς όλα τα παραπάνω- και τα βάλεις αφού κρυώσουν μέσα στη σαλάτα, τότε το αποτέλεσμα είναι θρεπτικό, χορταστικό και light! Ό,τι πρέπει δηλαδή για το καλοκαίρι, που ναι μεν θέλεις κάτι που να σου δίνει ενέργεια αλλά δεν θέλεις σε καμία περίπτωση να σου δίνει πολλές...θερμίδες!

 

ygieines makaronades 7

Πιπεριές, ντοματίνια, ρόκα, σπανάκι, μπρόκολο, κρεμμύδι, αγγούρι, ραπανάκια, καλαμπόκι είναι μερικά από τα λαχανικά που μπορείς να βάλεις στη σαλάτα σου. Μη φοβηθείς επίσης να βάλεις φρούτα και διάφορα φρέσκα μυρωδικά ή να δοκιμάσεις να την κάνεις πιο εξωτική, όπως αυτή η σαλάτα με φιογκάκια, μάνγκο, αβοκάντο και σως από ελαιόλαδο και lime!

Δες λοιπόν πόσες ιδέες υπάρχουν για γευστικές σαλάτες που έχουν ως βάση τα μακαρόνια! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φαντασία για να δημιουργήσεις το δικό σου αγαπημένο πιάτο!

 

Κι όμως, τα μακαρόνια ΔΕΝ παχαίνουν!