Μια καλή νοικοκυρά, σύντροφος ή σύζυγος τι έχουμε πει ότι κάνει; Δεν παραπονιέται ποτέ για τις ...βραδιές μπάλας! Δεν γκρινιάζουμε, δεν μουτρώνουμε, χαμογελάμε και φυσικά φιλοξενούμε όλους τους φίλους του καλού μας για να δουν μπαλίτσα, να φάνε και να συζητήσουν. Σιγά, και τι έγινε που φωνάζουν στην τηλεόραση λες και θα τους ακούσει ο προπονητής, ή που οι μισοί καπνίζουν και αναγκάζεσαι να πλύνεις τις κουρτίνες την επόμενη ημέρα για να φύγει η μυρωδιά ή που κάνουν ένα σπίτι χάλια; Καλύτερα να έρχονται σπίτι σου παρά να πηγαίνουν άλλου ;-p

Θα μου πεις, και γιατί να μαγειρέψεις και να μην παραγγείλεις πίτσες ή σουβλάκια; Έτσι κι αλλιώς τους αρέσουν πάρα πολύ όλα αυτά! Ναι, το ξέρω. Αλλά ξέρω επίσης πως ο καλός σου θα φουσκώσει από περηφάνια μόλις αντικρίσει νόστιμες λιχουδιές φτιαγμένες από τα χεράκια σου. (Άσε που μπορεί την επόμενη βραδιά να στο ανταποδώσει, μαγειρεύοντας ο ίδιος ένα υπέροχο γεύμα για δύο!)

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Μην τυχόν και φτιάξεις τίποτα γκουρμέ ή light. Μια μακαρονάδα είναι πάντα η πιο νόστιμη και εύκολη λύση. Με κιμά, με σάλτσα ή και με κρέας. Εγώ προτίμησα χθες να ετοιμάσω πένες με μοσχαράκι και σάλτσα, μερικά φιλετάκια σκέτα για όσους ήθελαν να προσέξουν, κρέπες με τυρί και γαλοπούλα -μερικές είχαν και μπέικον- και σαλάτες φυσικά. Είχα φτιάξει και μια χωριάτικη, η οποία δεν χωράει στη φωτογραφία.

Αυτααααά!!!

Παραδέχομαι πως το ευχαριστήθηκαν. Και ο καλός μου φούσκωσε από περηφάνια. (Αλλά και από το φαΐ #lol)