Όσοι κάνετε διατροφή, σίγουρα ξέρετε πως το κρέας (κυρίως το φιλέτο), συνδυασμένο με σαλάτα είναι η καλύτερη επιλογή για να χάσετε κιλά και να «στεγνώσετε». Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο γεύμα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ενώ παράλληλα δεν έχει λιπαρά.

Πόσες φορές όμως μπορείτε να φάτε ακριβώς το ίδιο φαγητό; Προσωπικά, θέλω να κάνω μικρές αλλαγές έτσι ώστε να ξεγελάω τον εαυτό μου και να απολαμβάνω ό,τι τρώω με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Έτσι λοιπόν, αν θέλετε κάτι θρεπτικό και παράλληλα διαφορετικό, δοκιμάστε να συνδυάσετε το ψητό φιλέτο με κοφτό μακαρονάκι ολικής άλεσης. Ναι, ναι. Μην φοβάστε ότι το μακαρονάκι θα σας παχύνει. Αντιθέτως, θα σας δώσει επιπλέον ενέργεια, ενώ παράλληλα περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες (ανθεκτικό άμυλο) που βοηθούν στη καύση του λίπους. Φυσικά, θα το μαγειρέψετε ΧΩΡΙΣ βούτυρο, αλλά με ελάχιστο λάδι. Η πολύχρωμη σαλάτα είναι απαραίτητη, ενώ το ψωμί είναι περιττό αφού το γεύμα σας περιέχει ήδη υδατάνθρακα.

Extra tip: Αν το φιλέτο σας φαίνεται αρκετά στεγνό ή άγευστο, όσο λεμόνι και πιπέρι κι αν έχετε βάλει, τότε δοκιμάστε να το συνοδεύεστε με γιαούρτι 2%!

 

Δείτε ακόμα

Η διατροφή μου: Υγιεινός ντάκος με λίγες θερμίδες

Δοκιμάστε αυτά τα δύο δεκάλεπτα προγράμματα για τέλεια γυμνασμένη κοιλιά!