Την τελευταία φορά που πήγα στο πατρικό μου, η μαμάκα μου μέσα σε όλα είχε ετοιμάσει και την αγαπημένη μου μηλόπιτα. Και - φυσικά- σας την είχα δείξει και - φυσικά- μου είχατε ζητήσει τη συνταγή! Την ζήτησα λοιπόν κι εγώ από τη μαμά μου και βουαλά:

Υλικά:

750 γρ. μήλα
200 γρ. αλεύρι
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Λίγο ξύσμα λεμονιού
4 αβγά
4 κουταλιές της σούπας γάλα
50 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
10 γρ. βούτυρο λιωμένο (για το τέλος)
1 κουταλάκι της σούπας ζάχαρη (για το τέλος)

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε τέταρτα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και το γάλα εναλλάξ. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι και το τριμμένο αμύγδαλο. Κατόπιν, βάζουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 26 εκατοστά. Στρώνουμε τα μήλα με τη φαρδιά πλευρά από επάνω - τα οποία έχουμε χαράξει με μαχαίρι 2-3 φορές.
Ψήνουμε το γλυκό στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στο τέλος πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!