Ήρθε η στιγμή να καταρρίψουμε έναν μύθο σχετικά με τα μακαρόνια.

Το ξέρω πως τα αγαπάς πολύ, άλλωστε δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μην τα λατρεύει. Ξέρω επίσης πως τα αποφεύγεις γιατί...παχαίνουν ή τουλάχιστον έτσι πιστεύεις. Λάθος. Δεν παχαίνουν αν τα μαγειρέψεις σωστά.

Για παράδειγμα, η σημερινή μακαρονάδα που σκοπεύω να φάω μόλις γράψω αυτό το post δεν έχει τόσες θερμίδες όσες φαντάζεσαι. Οκ, παραδέχομαι πως το παράκανα λιγουλάκι με την ποσότητα, μιας που θα φάω και πράσινη σαλάτα μαζί, όμως κατά τα άλλα δεν αποτελούν "θερμιδοαμαρτία"! Τα συγκεκριμένα είναι ολικής άλεσης, είναι νερόβραστα, απλώς στο τέλος έχω προσθέσει λίγο λάδι για να μην κολλήσουν, και η σάλτσα είναι από φρέσκια ντομάτα χωρίς βούτυρο, κρέμα γάλακτος κτλ. Από πάνω πρόσθεσα λίγη παρμεζάνα, εσύ αν θέλεις μπορείς να βάλεις λίγο τυρί σε κρέμα με χαμηλά λιπαρά.

Σε καμία περίπτωση δεν σου λέω πως μπορείς να τρως μια τέτοια γαβάθα κάθε μέρα όλη μέρα χωρίς να παχαίνεις -όπως ξέρεις παν μέτρον άριστον- αλλά σίγουρα δεν χρειάζεται να στερείσαι το αγαπημένο σου αυτό φαγητό. Μπορείς να το απολαμβάνεις ακόμη και τις περιόδους που κάνεις διατροφή!