Ξέρω, ξέρω. Έχετε μπει όλες και όλοι στη διαδικασία Σε-Δύο-Μήνες-Βάζω-Μαγιό.

Πάντα τον Απρίλιο μας πιάνει αγωνία (για να μην πω άγχος) επειδή πλησιάζει το καλοκαίρι και σκεφτόμαστε -με τύψεις- όλες τις ατασθαλίες του χειμώνα (πόσα γλυκά και σουβλάκια φάγαμε), μετανιώνοντας που δεν ξεκινήσαμε τη γυμναστική από τον Ιανουάριο, όπως είχαμε υποσχεθεί στον εαυτό μας. Ωπα. Βάλτε ένα φρένο σε όλες αυτές τις σκέψεις! Δεν θέλει πανικό! Ούτε αφαγία. Θέλει με ηρεμία να μπείτε σε ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής (και όχι στερητικής δίαιτας) και γυμναστικής.

Δεν χρειάζεται για παράδειγμα να τρώτε βραστό κοτόπουλο με βραστά λαχανικά κάθε μέρα. Πράγματι, το κοτόπουλο είναι μια υγιεινή τροφή, χωρίς πολλές θερμίδες.

Δείτε όμως πώς μπορείτε να το κάνετε πιο νόστιμο:

Κόψτε το σε κομματάκια και ψήστε το στη σχάρα. Βάλτε μπόλικο λεμονάκι, πιπέρι και ρίγανη. Όταν το σερβίρετε στο πιάτο, μπορείτε να βάλετε ελάχιστο λάδι από πάνω. Εκτός από την πράσινη σαλάτα (πάλι βάζετε λεμόνι και ΛΙΓΟ λάδι), μπορείτε να φτιάξετε ρύζι στον ατμό. Ναι, μην φοβάστε ότι θα σας παχύνει. Έχει λίγες θερμίδες και παράλληλα σας δίνει την ενέργεια που χρειάζεστε. Τέλος, επιλέξτε λευκό άπαχο τυρί ή γιαούρτι 2%.

Tip: Από τη στιγμή που θα φάτε το ρύζι, δεν χρειάζεται να φάτε ψωμί με το συγκεκριμένο γεύμα.

Βάλτε φαντασία και καλή διάθεση! Το θέμα δεν είναι να χάσουμε κιλά μέσα σε λίγους μήνες για να μας κολακεύει το μαγιό (εντάξει, είναι και αυτό), αλλά να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για να είμαστε υγιείς, γεροί και δυνατοί σε όλη μας τη ζωή.

 

Δείτε ακόμα:

Αυτά είναι τα αγαπημένα μου ρούχα για τη φετινή Άνοιξη και το Καλοκαίρι!

Tι ακριβώς τρώω μέσα σε μία μέρα