«Τι θα μαγειρέψω πάλι σήμερα;». Είναι ο κλασικός προβληματισμός της νοικοκυράς κάθε μέρα.

Θυμάμαι τη μητέρα μου αρκετά βράδια να με ρωτάει μπερδεμένη τι θα ήθελα να φτιάξει την επόμενη μέρα για φαγητό. Το μυαλό της είχε κολλήσει κι εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω τον λόγο, αφού πάντα είχα πολλές ιδέες να της προτείνω. Πλέον, την καταλαβαίνω απόλυτα. Μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας το μυαλό κολλάει και η έμπνευση εξαφανίζεται.

Όταν παθαίνω επομένως κάτι τέτοιο, η συνταγή που με βγάζει από το «αδιέξοδο της νοικοκυράς» είναι η εξής:

Αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια με ξεροψημένες πατάτες στον φούρνο.

Μπόλικο λεμόνι, πράσινη σαλάτα και -προαιρετικά-μια φέτα μαύρο ψωμί. Εύκολη και γρήγορη συνταγή και μάλιστα με υλικά που λίγο-πολυ πάντα έχουμε στο σπίτι. Το μόνο που έχω να σας προτείνω στην προκειμένη περίπτωση είναι να μην πετάτε τη φλούδα της πατάτας. Αυτή είναι που κάνει ακόμη πιο τραγανές τις πατάτες, αλλά επίσης έχει υψηλή διατροφική αξία αφού είναι πηγή βιταμίνης C, B6, χαλκού, καλίου, ψευδάργυρου και πρωτεϊνών ενώ -φυσικά- δεν περιέχει λίπος. Επίσης, βοηθάει στην απώλεια βάρους και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Πολλοί μάλιστα ισχυρίζονται πως δρα προληπτικά κατά του καρκίνου και μειώνει επίσης τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Ναι, όλα αυτά τα κάνει η φλούδα της πατάτας!
Γι’ αυτό την επόμενη φορά να της δώσετε μεγαλύτερη σημασία και να μην την πετάξετε.

Αυτό είναι, λοιπόν, το μενού για σήμερα!

Καλή μας όρεξη ;-)

 

Υ.Γ.: Βρείτε περισσότερες προτάσεις από τη διατροφή μου εδώ.

Δείτε ακόμα:

Αυτά είναι τα αγαπημένα μου ρούχα για τη φετινή Άνοιξη και το Καλοκαίρι!