Όλοι έχουμε κάποιο αδύναμο σημείο, έναν πειρασμό στον οποίο δεν μπορούμε να αντισταθούμε, μια «αχίλλειο πτέρνα». Η δική μου είναι ξεκάθαρα το παγωτό. Όχι οι σοκολάτες, οι πάστες, οι τάρτες, τα προφιτερόλ. ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ! Δεν με νοιάζει αν θα είναι σε χωνάκι, σε ξυλάκι, σε μπολάκι. Δεν με νοιάζει αν θα είναι βανίλια ή σοκολάτα, θα το ευχαριστηθώ το ίδιο (εντάξει, θα το ευχαριστηθώ λίγο παραπάνω αν θα είναι στρατσιατέλα ή φερέρο).

Αυτό που αξίζει βέβαια να αναφέρω -και αυτό που λένε αρκετοί διατροφολόγοι- είναι πως το παγωτό έχει υψηλή θρεπτική αξία καθώς περιέχει, εκτός των άλλων, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και υδατάνθρακες και μάλιστα το παγωτό (ξυλάκι βανίλια, χωρίς επικάλυψη σοκολάτας) είναι καλή επιλογή μικρογεύματος πριν από κάποια αθλητική δραστηριότητα. Επίσης, όπως ήδη γνωρίζετε, τα light παγωτά, οι γρανίτες ή τα σορμπέ περιέχουν ελάχιστα ή καθόλου λιπαρά και έχουν λίγες θερμίδες, όπως επίσης και το παγωμένο γιαούρτι. Οπότε έχουμε αρκετές εναλλακτικές επιλογές εάν θέλουμε να εντάξουμε αυτόν τον «γλυκό παράδεισο» στη διατροφή μας.

Προσωπικά, δεν κάνω «έκπτωση θερμίδων» στη μοναδική διατροφική ατασθαλία που έχω. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι όσο ήμουν 18, έτρωγα απαραιτήτως 2 παγωτά την ημέρα. Πλέον, τα έχω ελαττώσει στα 2 την εβδομάδα. Και απολαμβάνω τις αγαπημένες μου γεύσεις χωρίς τύψεις αλλά με ενθουσιασμό μικρού παιδιού!

Και, τώρα που το σκέφτομαι, σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της εβδομάδας που δικαιούμαι παγωτάκι ;-)

 

Υ.Γ.: Βρείτε περισσότερες προτάσεις από τη διατροφή μου εδώ.

Δείτε ακόμα:

4 light συνταγές για γλυκά που μπορείτε να ετοιμάσετε σε λίγα λεπτά!