Μακάρι να μπορούσα να κάνω κανονική νηστεία και μάλιστα και τις 40 μέρες. Εντάξει, δεν εννοώ να κάνω αυτό που έκαναν οι πρώτοι Χριστιανοί που έτρωγαν μόνο ψωμί και έπιναν μόνο νερό. Αλλά θα ήθελα για παράδειγμα να μπορούσα να μην φάω κρέας για 40 μέρες. Φέτος δεν τα κατάφερα, του χρόνου όμως θα το κάνω #promise.

Σήμερα, ωστόσο, που είναι Μεγάλη Παρασκευή, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Αξίζει για μία -τουλάχιστον- μέρα να είμαστε σωστοί στις παραδόσεις και να προσέξουμε τι θα φάμε. Οι επιλογές δεν είναι λίγες, όπως πίστευα. Απεναντίας, μπορούμε να έχουμε για κυρίως γεύμα όποιο θαλασσινό μαγειρευτό φαγητό θέλουμε, όπως σουπιές με σπανάκι, καλαμάρι ψητό με λαχανικά ή ακόμη και χταπόδι κρασάτο. Εγώ επέλεξα βρασμένες γαρίδες με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και πιπεριά μαζί με σαλάτα πράσινη (μόνο με λεμόνι). Ούτε κρέας προφανώς, ούτε τυρί, ούτε καν λάδι. Ωστόσο, το γεύμα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Μάλιστα οι γαρίδες αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική πρόταση αντί για το κρέας. Τα 100 γρ. μπορούν να καλύψουν το 47% των καθημερινών μας αναγκών σε πρωτεΐνες και να μας δώσουν ένα μόνο γραμμάριο λίπους και μάλιστα πολυακόρεστου, δηλαδή τα πολύτιμα ω-3 και ω-6 λιπαρά για τον οργανισμό.

Όπως καταλαβαίνετε, έπεσα με τα μούτρα στο φαγητό και, παρόλο που είναι νηστίσιμο (δεν έχει ούτε μια σταγόνα λάδι σας λέω), είναι πεντανόστιμο. Κρίμα που ανακάλυψα τόσο αργά ότι υπάρχουν νοστιμότατες συνταγές για τη νηστεία. Δεν πειράζει, του χρόνου ;-)

Υ.Γ.: Βρείτε περισσότερες προτάσεις από τη διατροφή μου εδώ.

Δείτε ακόμα: 10+1 νηστίσιμα γεύματα που δεν ξεπερνούν τις 400 θερμίδες