Είναι γεγονός πως το καλοκαίρι ψάχνουμε να βρούμε ρούχα άνετα, αέρινα και στυλάτα.

Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως η πουκαμίσα ή αλλιώς το φόρεμα σεμιζιέ είναι το key item του καλοκαιριού. Αν αναρωτιέστε γιατί το φόρεμα αυτό λέγεται «σεμιζιέ» (το είχα κι εγώ απορία) θα σας πω πως η ονομασία προέρχεται από τη γαλλική λέξη για το πουκάμισο, «chemise».


Αυτό όμως που κατά τη γνώμη μου πρέπει να προσέξετε με τη συγκεκριμένη πουκαμίσα είναι:

1. Να είναι μονόχρωμη. Τα αγαπημένα μου χρώματα γι' αυτό το καλοκαίρι στο συγκεκριμένο ρούχο είναι το λευκό, το μαύρο και το χακί. Να ξέρετε πως η μονοχρωμία είναι πάντοτε πιο φινετσάτη.


2. Να τονίζεται η μέση με κάποια ζώνη. Για να σας κολακεύει και να αναδεικνύει τη θηλυκότητά σας πρέπει οπωσδήποτε να φορέσετε κάποια ζώνη, κατά προτίμηση να είναι στις ίδιες αποχρώσεις με την πουκαμίσα. Αυτό είναι ωραίο τρικ που ψηλώνει τη σιλουέτα σας.

3. Να προσέξετε το μήκος της. Προσωπικά προτιμω τις μακριές όπως αυτή που φοράω στη φωτογραφία. Άλλωστε έχει κουμπιά τα οποία μπορείτε να ανοίξετε όσο θέλετε. Ειδικά στην περίπτωση που πάτε στην παραλία και φοράτε μαγιό απο μέσα, μπορείτε να την έχετε εντελώς ανοιχτή.

4. Να έχει ωραίο ύφασμα που δεν τσαλακώνει. Επειδή ακριβώς ο σκοπός της είναι να είμαστε άνετες αλλά και στυλάτες, πρέπει να δώσετε σημασία στο ύφασμά της. Δεν έχω χειρότερο από τα ρούχα που τσαλακώνουν κατευθείαν.

5. Να τη συνδυάσετε με ωραία παπούτσια. Η αλήθεια είναι πως μπορείτε να τη φορέσετε με ένα ζευγάρι πλατφόρμες, όμως πιστέψτε με πως είναι πιο cool εάν την συνδυάσετε με ένα ωραίο ζευγάρι σανδάλια. Όπως και να έχει, μην βάλετε σε καμία περίπτωση γόβες ή πέδιλα!
 
Θεωρώ πως αυτό είναι το πιο μοντέρνο ντύσιμο για το καλοκαίρι! Και μπορείτε να το υποστηρίξετε από το πρωί μέχρι το βράδυ, ανάλογα με τα παπούτσια και τα αξεσουάρ που θα βάλετε! Η συγκεκριμένη πουκαμίσα είναι από τη συλλογή μου, Dutchesss Collection by Doukissa Nomikou ;-)

 

Δείτε ακόμα: 3 must have προϊόντα για το καλοκαίρι που θα αγαπήσετε!