Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες θερμίδες παίρνουμε «τσάμπα» όταν πηγαίνουμε στην παραλία. Γιατί, όπως είναι φυσικό, όταν έχει αφόρητη ζέστη και αφυδατωνόμαστε, χρειαζόμαστε κάτι δροσιστικό άμεσα, εκτός από νερό. Οπότε παραγγέλνουμε καφέδες-υπερπαραγωγή με ζάχαρη και σαντιγί, αναψυκτικά, παγωτά κ.ο.κ.

Στην περίπτωση βέβαια που κολυμπάμε αρκετή ώρα, τρέχουμε δίπλα στη θάλασσα ή παίζουμε ρακέτες, δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα γιατί καίμε τις θερμίδες που παίρνουμε. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν κάνουμε τίποτα απο τα παραπάνω, απλά απολαμβάνουμε τον ήλιο ξαπλωμένοι; Προσέχουμε τι τρώμε και τι πίνουμε.

Τον τελευταίο καιρό, λοιπόν, όπου κι αν είμαι φτιάχνω ή παραγγέλνω λεμονάδα. Φυσικά δεν αναφέρομαι στο ανθρακούχο αναψυκτικό που είναι φορτωμένο με γλυκαντικά, ζάχαρη και άρα πολλές θερμίδες, αλλά στον παραδοσιακό χυμό λεμονιού που αφήνει μια υπέροχη γλυκιά και ξινή γεύση.

Αν θέλετε να φτιάξετε κι εσείς την πιο δροσιστική αλλά και διαιτητική σπιτική λεμονάδα χωρίς ζάχαρη, ορίστε η συνταγή:

Υλικά:

1 λίτρο καυτό νερό
3-4 κουταλιές της σούπας μέλι
Χυμό από περίπου 10 λεμόνια
Μέντα (προσωπικά μου αρέσει παααάρα πολύ)
Δυόσμο (προαιρετικά)
Ροδέλες λεμονιού
Πάγο

Εκτέλεση:

Ρίξτε το ζεστό νερό και το μέλι σε μια διλιτρη κανάτα και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς το μέλι. Προσθέστε τον χυμό απο τα λεμόνια, ανακατέψτε ξανά και βάλτε την κανάτα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το ρόφημα. Μόλις είναι αρκετά κρύο, προσθέστε τα παγάκια, την μέντα, τον δυόσμο, και τις ροδέλες απο τα λεμόνια.

Tip: Τα μυρωδικά είναι που κάνουν τη συνταγή ιδιαίτερη. Μην τα φοβηθείτε!

Καλή απόλαυση ;-)

 

Δείτε ακόμα: Η αγαπημένη μου σπιτική μάσκα προσώπου και ματιών για μετά τον ήλιο