Καλοκαίρι θα πει -μεταξύ άλλων- μαυρισμένα κορμιά! Κάτι που θέλουμε όλοι διακαώς. Ή μάλλον όλοι εκτός απο την Madonna, η οποία κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην εκθέσει το πρόσωπο και το σώμα της στον ήλιο. Και, μεταξύ μας, καλά κάνει, αφού πλέον η ακτινοβολία του είναι όχι μόνο δυνατή αλλά και επικίνδυνη.

Εμείς ωστόσο δεν βάζουμε μυαλό. Και όσο μας φωνάζει η μητέρα μας «Αντηλιακό να βάζεις» ή «Κάτω απο την ομπρέλα να κάθεσαι», τόσο πεισμώνουμε και κάνουμε τα αντίθετα. Όταν όμως καιγόμαστε, πονάμε παντού και παθαίνουμε ηλίαση, σκεφτόμαστε πως η γλυκιά μάνουλα τελικά, για έναν περίεργο λόγο, έχει πάντα δίκιο!

Τα τελευταία χρόνια, λοιπόν, ακολουθώ τις συμβουλές της πιστά και έχω παρατηρήσει ότι και μαυρίζω περισσότερο και παραμένω μαυρισμένη για περισσότερο καιρό!

Αν θέλετε κι εσείς λοιπόν τα μυστικά για τέλειο μαύρισμα, διαβάστε με προσοχή τα εξής:

- Να φοράτε πάντα αντηλιακό. Ξεκινήστε με 50αρι (εγώ ακόμη 50αρι βάζω και έχω κάνει αυτό το μαύρισμα) και μετά σταδιακά κατεβείτε στο 30αρι. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας πως, αν καείτε, πάει στράφι η προσπάθειά σας γιατί θα ξεφλουδίσετε.
- Από τις 12:00 μέχρι τις 14:30 να κάθεστε πάντα κάτω από ομπρέλα. Ναι, ναι, καλά τα λέει η μανούλα. Άλλωστε ποιος είπε πως δεν μαυρίζουμε κάτω από την ομπρέλα;
- Με το που γυρίσετε σπίτι, κάντε αμέσως μπάνιο για να ξεπλύνετε το αλάτι απο το δέρμα αλλά και από τα μαλλιά. Δυστυχώς το αλατόνερο αφυδατώνει και ξηραίνει τα πάντα.
- Βάζουμε απαραιτήτως μια ενυδατική κρέμα για το σώμα!!! Αυτό είναι το βασικότερο όλων. Όσο πιο ενυδατωμένο είναι το δέρμα μας, τόσο περισσότερο θα κρατήσει και το μαύρισμα.

Extra tip: Κάντε υπομονή! Μην περιμένετε να μαυρίσετε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Και, αν το καταφέρετε, να ξέρετε πως δυστυχώς δεν θα κρατήσει για πολύ.

 

Δείτε ακόμα: Πόσο συχνά πρέπει να βάζετε αντηλιακό (και όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό)