Μια αδυναμία στα ζωάκια -και ιδίως στα σκυλάκια- την έχω. Κάτι πρέπει να έχετε καταλάβει άλλωστε ;-) Όπως μπορώ να παίζω με τα δικά μου σκυλάκια με τις ώρες, έτσι μπορώ να χαζεύω διάφορα που τους αφορούν στο διαδίκτυο.

Σήμερα το πρωί, λοιπόν, όπως χάζευα κάποια πανέμορφα βίντεο με μικρά κουταβάκια στο ίντερνετ, «έπεσα» πάνω σε αυτήν την γλύκα:

 

koutavi 2

 

Με κέρδισε αμέσως! Ήταν σαν αρκουδάκι. Έψαξα όπως είναι λογικό αμέσως για περισσότερες πληροφορίες. Και έπαθα σοκ με όσα έμαθα.

Πρόκειται για ένα Θιβετιανό Μαστίφ, και πρέπει να σας πω πως κουτάβια της συγκεκριμένης ράτσας έχουν πουληθεί αρκετές φορές στην Κίνα ΠΟΛΥ ακριβά. Και όταν λέω ΠΟΛΥ, το εννοώ! Συγκεκριμένα διάβασα για δυο περιπτώσεις που ένα τέτοιο κουτάβι πουλήθηκε στην Κίνα για 1.500.000$ και για 2.000.000$ αντίστοιχα! OMG!!!

Το ποσό είναι αστρονομικό και ένα σοκ το έπαθα. Αφού συνήλθα, έψαξα και άλλες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη ράτσα.

 

thivetiano mastif 3

 

Το Θιβετιανό Μαστίφ, που μοιάζει ξεκάθαρα με λιοντάρι, είναι πιστή και προστατευτική ράτσα που κατάγεται απο τα βουνά των Ιμαλαΐων και μάλιστα διάβασα πως πρόκειται για μια αρχαία φυλή. Λένε πως διατηρεί τα άγρια ένστικτα που απαιτούνται για να επιβιώσει στο Θιβέτ. Αρχικά ανατράφηκε ως κυνηγός, φύλακας, οδηγός αλλά και πολεμιστής.

Το βάρος του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 183 κιλά! (Για αγκαλίτσες δηλαδή #not). Μάλιστα είναι τόσο δυνατό που μπορεί να σκοτώσει ακόμη και τίγρη!

 

4

Αγριούτσικο φαίνεται εδώ! Ουπς.

Πλέον έχει γίνει σύμβολο πλούτου, μαζί με τα κοσμήματα και τα αυτοκίνητα, για τους εύπορους Κινέζους, με αποτέλεσμα οι τιμές πώλησής του να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.

Μάλιστα.

Εσείς τα ξέρατε όλα αυτά;

Υ.Γ.: Εγώ θα σας έλεγα να μην δώσετε ούτε ένα ευρώ για να αγοράσετε ένα ζωάκι. Όχι φυσικά από τσιγγουνιά, αλλά γιατί είναι προτιμότερο να σώσετε ένα από τα χιλιάδες σκυλάκια που γεννιούνται και ζουν στους δρόμους ή μένουν σε κλουβιά καταφυγίων μέχρι να βρουν το δικό τους παντοτινό σπίτι. Τολμήστε το, σας εγγυώμαι ότι θα αλλάξει τη ζωή σας προς το πολύ καλύτερο!

 

Δείτε ακόμα: 20 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι κάθε παιδί χρειάζεται έναν σκύλο