Ο καιρός άλλαξε αυτές τις μέρες. Αέρας, συννεφιά, λίγο κρύο. Από τη μία -κρυφά- μου αρέσει, γιατί το "χουχούλιασμα" κάτω από τις κουβέρτες μαζί με ζεστό τσάι και ταινίες δεν είναι και τόσο άσχημη ιδέα. Από την άλλη όμως, γίνομαι ...έξαλλη! (Διπλή προσωπικότητα, δεν εξηγείται διαφορετικά #lol).

Βλέπετε, αυτό είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού και ήδη η ιδέα πως η περίοδος της ανεμελιάς και της "ξυπολησιάς" τελειώνει, μας αποκαρδιώνει εντελώς. Νυχτώνει νωρίτερα, μικραίνει η μέρα -αισθητά- και με λίγα λόγια όλα πλέον δείχνουν πως πρέπει να μαζέψουμε τα κουβαδάκια μας για... το σπιτάκι μας και όχι για "άλλη παραλία". Θα μου πείτε: "Δεν χόρτασες τη θάλασσα και τον ήλιο;". Θα σας πω "ΟΧΙ". Ίσως είμαι λίγο ...άπληστη σε ότι αφορά το καλοκαίρι. Θα ήθελα 12 μήνες το χρόνο ζεστό-λαμπερό ήλιο και να νυχτώνει στις 9:30 το βράδυ. Η μεγάλη και ζεστή μέρα με κάνει να αισθάνομαι πιο αισιόδοξη και δημιουργική.

Γι' αυτό λοιπόν επειδή θέλω να κρατήσω αυτή την αισιοδοξία και την όρεξη για δημιουργία όλο το χρόνο, αποφάσισα πως φέτος δεν θα τα παρατήσω. Θα γίνω χειμερινή κολυμβήτρια! Ή τέλος πάντων θα το προσπαθήσω. Τα οφέλη είναι πολλά: Αποκτάς ένα καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα, έχεις καλύτερη διάθεση, καλύτερη σεξουαλική ζωή (έτσι λένε οι ειδικοί) και επίσης αυξάνεται ο μεταβολισμός αφού το κολύμπι σε κρύο νερό υποχρεώνει το σώμα να κάψει πολύ περισσότερες θερμίδες κι αυτό επειδή πρέπει να καταναλώσει περισσότερη ενέργεια για να παραμείνει ζεστό. Και φυσικά το μεγαλύτερο όφελος είναι ότι ... είσαι 365 μέρες το χρόνο στη θάλασσα! Τι καλύτερο; ;-)

 doukissa kolumvisi 2

DOUKISSA KOlumvisi 3

 

Θέλετε να το προσπαθήσουμε μαζί;