Όταν το θέλουμε, μπορούμε να γίνουμε ένα, μια γροθιά, μια αγκαλιά... Όταν το θέλουμε, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα μαζί. Αρκεί να το θέλουμε.

 

WhatsApp Image 2016 09 26 at 4.34.22 PM

 

Αυτά σκέφτομαι από το πρωί με αφορμή τον χθεσινό αγώνα Greece Race for the Cure που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό -και αισιόδοξο- ότι πάνω από 30.000 χιλιάδες άνδρες, γυναίκες, παιδιά, μωρά -μέχρι και σκυλιά είδα- έτρεξαν, ή περπάτησαν, χαμογελαστοί και ενθουσιασμένοι, ώστε να συμβάλλουν στην παγκόσμια μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ενεργά τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

 

WhatsApp Image 2016 09 26 at 4.34.23 PM

 

Το μήνυμα της ημέρας ήταν το εξής: «Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, αρκεί να το θελήσουμε. Μπορούμε να νικήσουμε τα πάντα, αρκεί να προνοήσουμε». Η πρόληψη σώζει ζωές. Και μπορεί αυτή η φράση να ακούγεται κάπως κλισέ αυτή τη στιγμή, όμως, δυστυχώς, μέσα στην πίεση και το τρέξιμο της καθημερινότητας πολλές φορές ξεχνιόμαστε και δεν κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις. Τις αναβάλλουμε για αργότερα. Μήπως όμως το αργότερα είναι πλέον αργά; Αυτό είναι το μεγάλο μας λάθος. Ο εαυτός μας, φίλες μου, είναι πάνω από όλα. Δεν πρέπει να τον αμελούμε.

Κλείνοντας, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις μαχήτριες και νικήτριες που έδωσαν το «παρών» σε αυτόν τον αγώνα, που έτρεξαν συγκινημένες αλλά χαμογελαστές, δίνοντάς μας τη δύναμη, την πίστη και το κουράγιο να ελπίζουμε πως στη ζωή μπορούμε όλα να τα νικήσουμε.