Η Τσικνοπέμπτη είναι μια ξεχωριστή μέρα για όσους λατρεύουν τα κρέατα και τα κοψίδια και μια κάπως... φριχτή (!) για τους χορτοφάγους.

Για μένα είχε πάντα πλάκα, όχι μόνο γιατί μαζευόμασταν όλη η οικογένεια και το σόι για φαγητό -κι ας είχε το σπίτι τη μυρωδιά της τσίκνας για μια εβδομάδα- αλλά γιατί το δικό μας έθιμο ήταν να ψάχνω, να βρίσκω και να φορώ τις πιο πρωτότυπες και εντυπωσιακές αποκριάτικες μάσκες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Δεν χρειάζεται να σας πω για το γλέντι που ακολουθούσε! Με μπαμπά τραγουδιστή, θείες «τσαχπίνες» κι εμένα «υπερπαραγωγή» (τρομάρα μου), καταλαβαίνετε τι γινόταν.

Φέτος, ωστόσο, ΜΕ απογοήτευσα. Δεν βρήκα μάσκα. Δεν έψαξα δηλαδή. Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. Και τις μάσκες απ’ ό,τι φαίνεται! Ευτυχώς που υπάρχει και το Snapchat με τα μαγικά του φίλτρα που σου φοράει την πιο φανταστική, μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου!

Εσείς τι θα ντυθείτε σήμερα; Δεν ρωτάω τι θα φάτε, γιατί φαντάζομαι! #kopsidia #xamos #Cheatmeal #KaiSimera

ΥΓ: Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η Τσικνοπέμπτη είναι... Πέμπτη; Κι εγώ! #ksanthoula
Η απάντηση είναι ότι, για την ορθόδοξη παράδοση, οι νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής είναι σημαντικές, οπότε η Πέμπτη θεωρούνταν η καταλληλότερη μέρα για κραιπάλες! Και τι κραιπάλες!

Enjoy the day!