«Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο». Τεράστιο ψέμα. Θέλει κόπο αλλά θέλει και τρόπο. Δεν γίνεται δηλαδή να θέλεις να γίνεις φέτες, να αποκτήσεις το σώμα της Gisele χωρίς να ιδρώσεις. Από την άλλη όμως είναι λάθος να κάνεις 15 ώρες την ημέρα γυμναστική και να μην τρως τίποτα.

Για να δεις το σώμα σου να γραμμώνει, πρέπει να κάνεις γυμναστική 3-4 φορές την εβδομάδα από μισή μέχρι μια ώρα και να τρως σωστά αλλά αρκετά (και κυρίως πρωτεΐνες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα βγάλεις από τη διατροφή σου εντελώς τους υδατάνθρακες).

Ξέρω τι θα μου πεις. Δεν προλαβαίνεις, δεν θέλεις ή δεν μπορείς να πας στο γυμναστήριο. Οκ, μην σε απασχολεί καθόλου αυτό, γιατί η αλήθεια είναι πως δεν το χρειάζεσαι! Το δικό μου μυστικό, ειδικά τώρα που έχει ανοίξει ο καιρός, είναι να βγαίνω έξω στη φύση το απόγευμα, μετά από όλες μου τις υποχρεώσεις, και να τρέχω δίπλα στη θάλασσα. Και, όταν δεν έχω όρεξη να τρέξω, περπατάω γρήγορα. Ναι, με το γρήγορο περπάτημα μπορείς να χάσεις κιλά. Και γυμνάζεις καλά τους γλουτούς, ειδικά στις ανηφόρες. Και όταν είμαι σε καλή φόρμα, βάζω ένα ειδικό γιλέκο με βάρος. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται ο καρδιακός ρυθμός κατά 20%, άρα επιταχύνεται η καύση θερμίδων. Δοκίμασέ το κι εσύ ;-)

Μην ψάχνεις να βρεις δικαιολογίες. Πήγαινε μια βόλτα, αλλά, αντί να κάτσεις σε μια καφετέρια για καφέ, βάλε τα αθλητικά σου και περπατά γρήγορα. Οι στάσεις επιτρέπονται μόνο για να φωτογραφήσεις το όμορφο τοπίο. Αυτό έκανα κι εγώ, μαζί με 3-4 τουρίστες ;-)