Για τις περισσότερες από εμάς διακοπές = μια μόνιμη bad hair day. Προσωπικά, δεν μπορώ με τίποτα να τιθασεύσω το λιοντάρι που κρύβω μέσα μου - μάλλον ... στο κεφάλι μου! Όσο τρελαίνομαι για τη θάλασσα, την αλμύρα και το αλάτι στα μαλλιά, άλλο τόσο προβληματίζομαι μετά όταν πρέπει κάπως να τα χτενίσω για να είμαι άνθρωπος. Και όχι λιοντάρι.

Μετά από πολλές και ομολογουμένως φιλότιμες προσπάθειες για να αποφύγω τις bad hair days στις διακοπές μου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μπορώ να έχω ωραία μαλλιά με αυτούς τους 5 απλούς τρόπους, χωρίς να έχω καν μαζί μου πιστολάκι.

1. Βάζω «τόνους» από ενυδατικά προϊόντα. Επειδή τα μαλλιά μου είναι σγουρά και η τρίχα είναι αρκετά σκληρή, πρέπει να τα έχω μονίμως ενυδατωμένα για να μην σπάνε και να μην φριζάρουν. Σε περίπτωση που έχεις λιπαρά μαλλιά, διάλεξε να βάλεις κάποιο dry shampoo ή αλατόνερο (υπάρχουν ειδικά προϊόντα με αλατόνερο στα κομμωτήρια και τα σούπερ μάρκετ).
2. Υιοθετώ το wet look. Εκτός του ότι είναι ένα πολύ μοδάτο χτένισμα, είναι ό,τι πιο εύκολο και γρήγορο μπορώ να κάνω μόνη μου στις διακοπές, που δεν έχω μαζί μου ούτε πιστολάκι ούτε τίποτα.
3. Φοράω ιδιαίτερα καπέλα το πρωί και μπαντάνες το βράδυ. Με αυτόν τον τρόπο, τα καλύπτω κάνοντας παράλληλα ένα fashion statement.
4. Τα πιάνω αλογοουρά ή κάνω πολλές παιχνιδιάρικες πλεξούδες. Είναι προτιμότερο να είναι μαζεμένα τα μαλλιά, παρά να είναι κάτω φριζαρισμένα, άγρια και απεριποίητα.
5. Κάνω δυο χοντρές πλεξούδες το βράδυ, πριν κοιμηθώ, στα στεγνά μαλλιά μου -και όχι σε βρεγμένα- και το επόμενο πρωί ξυπνάω με φανταστικά κύματα!

Όπως και να έχει, στις διακοπές πρέπει να είσαι ελεύθερη, χαλαρή και καθόλου επιτηδευμένη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως επιτρέπεται να είσαι εντελώς απεριποίητη. Θα νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν θα έχεις φροντίσει τον εαυτό σου και επίσης να ξέρεις πως πάντα -πάντα όμως- τα αγόρια προσέχουν τα μαλλιά μας (όπως και τα νύχια μας). Γι΄αυτό λοιπόν βρες το κόλπο που σου ταιριάζει καλύτερα έτσι ώστε να μην είσαι σε μόνιμη bad hair day στις διακοπές!

 

Δες ακόμα: Πόσο συχνά πρέπει να βάζεις αντηλιακό (και όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό)