Η ζέστη είναι ανυπόφορη. Η θερμοκρασία έχει χτυπήσει κόκκινο και όλοι έχουμε ξεχυθεί στις παραλίες ψάχνοντας να βρούμε μια ανάσα δροσιάς. Δεν μπορώ να σας γράψω πολλά σήμερα, γιατί το κινητό μου ζεματάει και μάλιστα έβγαλε την ένδειξη: «The phone needs to cool down before you use it». Ουπς. Ούτε το κινητό δεν αντέχει τη ζέστη.

Κανονικά θα έπρεπε να είμαι κάτω από την ομπρέλα, έλα όμως που στις ανοργάνωτες παραλίες που ερχόμαστε δεν υπάρχουν ομπρέλες. Ευτυχώς τουλάχιστον που δεν πηγαίνω πουθενά χωρίς να έχω βάλει κρέμα με 50 δείκτη προστασίας. Βέβαια, τώρα δεν θα πηγαίνω πουθενά και χωρίς τα γυαλιά ηλίου μου αφού σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που διάβασα, ο καρκίνος των βλεφάρων είναι πολύ συχνός. Ναι, ναι, καλά διαβάσατε. Είναι ίσως το τελευταίο σημείο του σώματός μας που θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί η πιο επίφοβη ασθένεια του ανθρώπου. Κι όμως μπορεί να συμβεί. Γι' αυτό, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα είναι απαραίτητη η χρήση γυαλιών ηλίου από τη βρεφική κιόλας ηλικία.

Ξέρω πως δεν είναι ευχάριστο το θέμα αυτό, όμως η σωστή ενημέρωση είναι επιβεβλημένη αφού η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Φορέστε λοιπόν τα γυαλιά σας και απολαύστε τον ήλιο και τη θάλασσα προστατευμένοι ;-)

Καλές βουτιές!

 

Δείτε ακόμα: Πόσο συχνά πρέπει να βάζετε αντηλιακό (και όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό)