Η αδιαμφισβήτητη αλήθεια είναι ότι, τον πρώτο καιρό μιας σχέσης, όλα μοιάζουν τέλεια. Ο ρομαντισμός μάς βγαίνει αβίαστα, όπως και οι αμοιβαίες υποχωρήσεις. Τι γίνεται όμως μετά από αυτό το διάστημα;

Οι ενδείξεις ότι μια σχέση έχει τις βάσεις για να διαρκέσει και να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα είναι, σε γενικές γραμμές, οι εξής:

1. Γελάτε μαζί
Δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιές από το γέλιο σε μια σχέση. Και, μαζί με το σεξ, είναι τα δύο πράγματα που χρειάζεστε για να νιώθετε ο ένας κοντά στον άλλο, όσος καιρός κι αν περάσει.

2. Δεν μαλώνετε για μικροπράγματα
Ή, ακόμα καλύτερα, δεν μαλώνετε σχεδόν ποτέ. Κόντρα στο κλισέ που θέλει τους καβγάδες να προσθέτουν πάθος, ο έρωτας δεν έχει να κάνει με το πόσο συχνά καβγαδίζεις με τον άλλο. Και, φυσικά, τα ζευγάρια που καταφέρνουν να μη μαλώνουν, ειδικά για ανούσια πράγματα, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν μαζί.

3. Είστε διαχυτικοί
Τον φιλάς συχνά, σε αγκαλιάζει συνέχεια, αγγίζεστε σε κάθε ευκαιρία. Αυτές οι κινήσεις αναζωπυρώνουν τα συναισθήματα και το ερωτικό ενδιαφέρον ανάμεσα σε ένα ζευγάρι και κάνουν τη σχέση πιο δυνατή.

4. Έχετε βρει μια ισορροπία ανάμεσα στη δέσμευση και στην προσωπική ελευθερία
Δηλαδή ο καθένας έχει τον «χώρο» του μέσα στη σχέση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξεχνάει την ύπαρξη του άλλου.

5. Η προτεραιότητά σας είναι να περνάτε χρόνο μαζί
Τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια βρίσκουν -και ψάχνουν συνέχεια- ευκαιρίες για να είναι μαζί. Και η αλήθεια είναι ότι, αν πραγματικά θέλεις να δεις κάποιον, θα βρεις τρόπους για να εξαφαλίσεις περισσότερη ώρα μαζί του, ακόμα κι αν το πρόγραμμά σου είναι πιεσμένο.

6. Δεν κρατάτε μυστικά
Αυτό, εκτός των άλλων, σημαίνει ότι μοιράζεστε ο ένας με τον άλλο τις ανησυχίες και τις ανασφάλειές σας.

7. Μοιράζεστε τις καθημερινές υποχρεώσεις
Και αυτό το κάνετε χωρίς να πρέπει πρώτα να συμφωνήσετε «εγώ θα μαγειρέψω, εσύ θα πλύνεις τα πιάτα». Το να βοηθάει ο ένας τον άλλο στις δουλειές του σπιτιού ή σε άλλες καθημερινές υποχρεώσεις πρέπει να γίνεται από πραγματική διάθεση να τις μοιραστείτε ή- γιατί όχι;- να τις κάνετε μαζί.

8. Σέβεστε και θαυμάζετε ο ένας τον άλλο
Χιλιοειπωμένος, ο αμοιβαίος σεβασμός είναι ωστόσο το πιο σημαντικό στοιχείο μιας δυνατής σχέσης. Και, μαζί με τον αμοιβαίο θαυμασμό, κάνουν μια σχέση τόσο δυνατή που είναι σχεδόν ακατόρθωτο να αποτύχει.