Λατρεύω τη θάλασσα, το ξέρετε ήδη αυτό, και επίσης λατρεύω τις πετσέτες παραλίας! Μου αρέσουν οι χρωματιστές, μου αρέσουν εκείνες με τις ρίγες, μου αρέσουν κι εκείνες στο χρώμα της άμμου... Γενικώς, μου αρέσουν όλες!

Θέλω όμως να τις διατηρώ καθαρές και απαλές, όπως όταν τις αγοράζω –κάτι που είναι σχεδόν ακατόρθωτο όταν όλη μέρα τις έχω στρωμένες πάνω στην άμμο. Αφήστε που το αλάτι τις θάλασσας τις σκληραίνει πάρα πολύ. Είμαι σίγουρη ότι έχει συμβεί και σε εσάς να αφήσετε την πετσέτα σας στον ήλιο να στεγνώσει και να τη βρείτε σχεδόν... κοκαλωμένη!

Και, κάπου εδώ, έρχεται η μαμά μου με τα μυστικά της! Μου έχει πει λοιπόν να πλένω τις πετσέτες ως εξής: Μαζί με το απορρυπαντικό, βάζω 2-3 κουταλιές μαγειρική σόδα και, αντί για μαλακτικό, βάζω στη θήκη 1 φλυτζάνι λευκό ξύδι. Το ξύδι έχει απολυμαντικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, ενώ παράλληλα απομακρύνει τα κατάλοιπα από αλάτι (αλλά και από απορρυπαντικό και μαλακτικό από προηγούμενες πλύσεις), ενώ η σόδα βοηθά επίσης στον βαθύ καθαρισμό τους αλλά και στο να παραμένουν μαλακές σαν καινούργιες! Επίσης, μη φοβηθείτε, δεν πρόκειται να μυρίζουν ξύδι μετά!

Extra tip: Φυσικά μπορείτε να το κάνετε και με τις κανονικές πετσέτες του σπιτιού σας αυτό, για να είναι πάντα καθαρές και απαλές!

Extra tip #2: Αν, πάλι, δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τη μυρωδιά του μαλακτικού, κάντε μια πλύση στους 60 βαθμούς μόνο με ξύδι μια φορά στο τόσο για να αναζωογονήσετε τις πετσέτες σας και στη συνέχεια προχωρήστε σε μια κανονική πλύση, με το απορρυπαντικό και το μαλακτικό σας.