H εναλλακτική βάση (που δεν έχει αλεύρι) αυτής της συνταγής αλλά και ο συνδυασμός καραμέλας – σοκολάτας στη γέμιση πάει την έννοια τάρτα σε άλλο επίπεδο. Δοκίμασέ τη αυτό το Σαββατοκύριακο

Υλικά:
180 γρ. βούτυρο
90 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
60 γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
75 γρ. ζάχαρη
190 γρ. κρέμα γάλακτος
3-4 γρ. χονδρό αλάτι
λίγο νερό
1 μπανάνα

Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε έως ότου πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και τόσο νερό ώστε να τη μουσκέψει.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε ψηλή θερμοκρασία και όταν η ζάχαρη πάρει χρυσαφί χρώμα αδειάζουμε με προσοχή την κρέμα γάλακτος που έχουμε ζεστάνει προηγουμένως. Θα αρχίζει αμέσως να κοχλάζει -προσέχουμε να μην καούμε.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ έως ότου η κρέμα γάλακτος σταματήσει να κοχλάζει και η καραμέλα διαλυθεί μέσα σε αυτήν. Αδειάζουμε πάνω από τις τεμαχισμένες σοκολάτες και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά με μία μαρίζ.
Προσθέτουμε το βούτυρο ομογενοποιούμε και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Ανακατεύουμε έως ότου κρυώσει και γίνει παχύρρευστη.
Κόβουμε τη μπανάνα σε φέτες και τις αραδιάζουμε στη βάση της τάρτας. Γεμίζουμε την τάρτα με την καραμελωμένη γκανάζ σοκολάτας, την αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/