Είναι ένα πολύ δροσερό γλυκό και η κρέμα είναι εντελώς βελούδινη και ανάλαφρη! Για να πετύχεις τέλειο αποτέλεσμα ψήσε το γλυκό σε ένα μακρόστενο ταψάκι όπως αυτό που κάνουμε τις οριζόντιες τάρτες.

Υλικά:

Για τη Βάση
2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα
4 μεγάλα αυγά χτυπημένα (ελευθέρας βοσκής κατά προτίμηση)
2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
Χυμό από 3 λεμόνια
1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 3 λεμόνια

Εκτέλεση:

Για τη βάση ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να αποκτήσει την υφή ζύμης
Απλώνουμε σε ένα οριζόντιο ταψάκι. ίσως χρειαστεί να την απλώσεις με τα δάχτυλα.
Ψήνουμε στους 180° C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Για τη γέμιση, χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Τα αναμειγνύουμε μέσα στο μίγμα των αυγών.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη μπισκοτένια βάση, η οποία πρέπει να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
Ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Κόβουμε σε οριζόντιες μπάρες.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/