Ποιος δεν θέλει να είναι τα ρούχα του καλοσιδερωμένα; Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να φοράω τίποτα τσαλακωμένο, με πιάνει φρίκη! Έχω κάποιες υπερβολικές εμμονές, το παραδέχομαι. Η αλήθεια όμως είναι ότι αφενός το σίδερο είναι από τις πιο βαρετές δουλειές του σπιτιού και αφετέρου μερικά ρούχα, ακόμα κι αν είναι φρεσκοσιδερωμένα, τσαλακώνονται αμέσως έτσι όπως τα στριμώχνουμε στην ντουλάπα – και το καταλαβαίνουμε πολλές φορές την τελευταία στιγμή, όταν έχουμε ήδη ντυθεί.

Να λοιπόν τρία κόλπα (το ένα μου το έχει μάθει η μαμά μου και τα άλλα δύο τα έχω... ανακαλύψει μόνη μου) που χρησιμοποιώ ειδικά όταν βιάζομαι να φύγω από το σπίτι και δεν έχω χρόνο -και όρεξη- να (ξανα)σιδερώσω τα ρούχα μου:

1. Βάζω τα ρούχα σε μία κρεμάστρα και την κρεμάω μέσα στο μπάνιο, όση ώρα κάνω ένα ζεστό ντους. Οι υδρατμοί με τους οποίους γεμίζει το δωμάτιο φρεσκάρουν τα ρούχα και τα... ισιώνουν. Μην ξεχάσετε μόνο να κλείσετε την πόρτα για να τους κρατήσετε μέσα! Θυμηθείτε επίσης ότι θα χρειαστούν 10-15 λεπτά για να «δουλέψει» το τρικ, οπότε, ακόμα κι αν βγείτε από το ντους, αφήστε για λίγο ακόμα τα ρούχα μέσα στο μπάνιο.

2. Χρησιμοποιώ το πιστολάκι μου! Το κόλπο είναι πρώτα να «βρέξετε» ελαφρώς (να ψεκάσετε πχ με spray ή να περάσετε με ένα νωπό πανί) τα σημεία που θέλουν σιδέρωμα και μετά να στεγνώσετε με το πιστολάκι – ακόμα και ενώ φοράτε τι ρούχο. Προσοχή! Βάλτε μέτρια θερμοκρασία, κρατήστε σε απόσταση ασφαλείας το ύφασμα και ΜΗΝ το κάνετε σε πολύ ευαίσθητα ρούχα. Μπορεί να το κάψετε, ακριβώς όπως και με το κανονικό σίδερο! Την έχω πατήσει :(

3. Εκτός από το πιστολάκι, χρησιμοποιώ και την πρέσα των μαλλιών! Αυτό το κάνω για να «πατήσω» συγκεκριμένα σημεία, όπως ο γιακάς του πουκαμίσου ή η άκρη μιας μπλούζας. Πρέπει και πάλι να προσέξετε τη θερμοκρασία και επίσης να μην αγγίξετε με την πρέσα το δέρμα σας (για ευνόητους λόγους). Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξετε σε αυτή την περίπτωση είναι να είναι καθαρές οι πλάκες της πρέσας, γιατί, αν έχουν υπολείμματα από προϊόντα styling μαλλιών, μπορεί να λερώσουν το ρούχο.

Δοκιμάστε τα και πείτε μου τις εντυπώσεις σας!