Πραλίνα και μπισκότα οreo πάνω σε λαχταριστά pancakes: Η απόλυτη αμαρτία! Η ζύμη είναι πολύ απλή και χρειάζεται τρία μόλις υλικά.

Υλικά:

1 μέτρια ώριμη μπανάνα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μεγάλο αβγό, ελαφρώς χτυπημένο

 

pancakes me pralina

 

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη μπανάνα με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πολτός. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αβγό και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Παίρνουμε μια μεγάλη κουταλιά ζύμη και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι η επάνω πλευρά να κάνει φυσαλίδες και οι άκρες να φαίνονται μαγειρεμένες. Γυρίζουμε προσεκτικά τις τηγανίτες με μια μεγάλη σπάτουλα και τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει.

Extra tip: Αν δεν θέλεις να τα σερβίρεις με πραλίνα και μπισκότα, μπορείς να παίξεις με μέλι, μαρμελάδες, φυστικοβούτυρο ή ό,τι άλλο θες και να πασπαλίσεις με ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένη κουβερτούρα ή ακόμα και φρέσκα φρούτα όπως φράουλες.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/