Υλικά
1/2 αβοκάντο ώριμο, ξεφλουδισμένο
Χυμό από ένα λάιμ
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πρέζα μπούκοβο
Ψωμάκι για Burger
1 αβγό
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το αβοκάντο σε ένα μικρό μπολ με το χυμό λάιμ, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
Με ένα πιρούνι το πολτοποιούμε και κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Φρυγανίζουμε το ψωμί
Τηγανίζουμε το αβγό σε μια κουταλιά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Απλώνουμε το μείγμα από το αβοκάντο πάνω στο ψωμί.
Προσθέτουμε το αβγό και από πάνω ρίχνουμε μια πρέζα μπούκοβο.
Σερβίρουμε ζεστό.
Extra tip: Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι θερμίδες της συνταγής, μπορείς να εμπλουτίσεις το burger με κάποιο τυρί και ένα αλλαντικό.
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/