Είναι γνωστό πως τα δάχτυλα κάθε ανθρώπου έχουν μοναδικό ανάγλυφο σχήμα στην επιφάνειά τους. Μάλιστα, τα δαχτυλικά αποτυπώματα καθενός από εμάς έχουν σχηματιστεί πλήρως από τον έβδομο περίπου μήνα της εμβρυακής μας ηλικίας και δεν αλλάζουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Ωστόσο, υπάρχουν τρεις γενικές κατηγορίες «σχημάτων» των δαχτυλικών αποτυπωμάτων – και αυτές, λένε οι ειδικοί, μπορούν να πουν πολλά για τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη τους.

Επιστήμονες που ασχολούνται με τη δερματογλυφική ανάλυση (η δερματογλυφική είναι κλάδος της επιστήμης που ασχολείται με τη μελέτη των γραμμών του ανθρώπου στις παλάμες, τα πέλματα και τα δάχτυλα χεριών και ποδιών) υποστηρίζουν ότι το σχήμα των δαχτυλικών μας αποτυπωμάτων προδίδει πολλά προσωπικά μας χαρακτηριστικά.

Τσέκαρε, λοιπόν, τον αντίχειρά σου και δες τι λέει για τον χαρακτήρα σου το δικό σου δαχτυλικό αποτύπωμα, ανάλογα με το σχήμα του.

 

FINGERPRINTS

 

Αψίδα: Η δυναμική

Αν τα αποτυπώματά σου έχουν καμπύλες σαν αυτές του σχήματος 1, τότε είσαι ο τύπος ανθρώπου που είναι μονίμως πολυάσχολος και γεμάτος ενέργεια. Αγαπάς την Τέχνη, είσαι πιστή στις σχέσεις σου και δεμένη με τους φίλους σου. Έχεις αυτοπεποίθηση σχεδόν σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς σου, κάτι που καταλαβαίνει κανείς ακόμα και πριν σε γνωρίσει καλά. Παράλληλα, είσαι καλή στο να παίρνεις αποφάσεις γρήγορα, χωρίς να αφήνεις τη γνώμη των άλλων να σε επηρεάσει. Αντιθέτως, επιμένεις κάθε φορά σε αυτό που εσύ θεωρείς σωστό. Βέβαια, αν και αυτό το χαρακτηριστικό θα μπορούσε να περιγραφεί κυρίως ως θετικό, μπορεί καμιά φορά να σε φέρει σε δύσκολη θέση ή να σε κάνει να αδυνατείς να δεις τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία – αυτή του διπλανού σου. Παρ’ όλα αυτά, ο δυναμισμός σου σε βοηθά σημαντικά στη ζωή σου.

 

Θηλιά: Η χαλαρή

Αν τα αποτυπώματά σου μοιάζουν με το σχήμα 2, τότε είσαι η επιτομή της χαλαρότητας. Οι φίλοι σου θα σε περιέγραφαν ως ήρεμη, καλόβολη, θετική και ανοιχτόκαρδη. Ένα από τα βασικά- και καλύτερά σου- χαρακτηριστικά είναι ότι είσαι πολύ συμπονετική και είναι εύκολο για σένα να δημιουργήσεις (και να κρατήσεις) φιλίες. Είσαι αρκετά υπεύθυνη, ωστόσο δεν είναι εύκολο για σένα να κάνεις «πρώτες κινήσεις». Σου αρέσει να είσαι σε καλή φόρμα και να προσέχεις την υγεία και το σώμα σου. Το μόνο σου πρόβλημα είναι ότι συνήθως βρίσκεις τη δουλειά βαρετή και κουραστική, οπότε είναι πιθανό να αλλάξεις αρκετές φορές στη ζωή σου επάγγελμα!

 

Σπείρα: Η μοναχική

Αν τα αποτυπώματά σου μοιάζουν με το σχήμα 3, τότε είσαι ανεξάρτητη και εσωστρεφής - ο τύπος ανθρώπου που συχνά κρύβει τα συναισθήματά του από τους άλλους. Είσαι επίσης καλή στο να αρχίζεις πράγματα, τα οποία είναι πιθανό, ωστόσο, να αφήνεις στη μέση, κάτι που σχετίζεται με την απρόβλεπτη φύση σου. Δεν είσαι ιδιαίτερα αξιόπιστη σαν χαρακτήρας κι έχεις την τάση να αναλύεις το περιβάλλον σου χρησιμοποιώντας στη συνέχεια τα αποτελέσματα αυτής της ανάλυσης υπέρ σου. Είσαι καλή στο να διαχειρίζεσαι απρόβλεπτες καταστάσεις, ενώ η φυσική σου ανεξαρτησία και η επιφυλακτικότητα απέναντι στους άλλους σε καθιστούν έναν μάλλον μοναχικό άνθρωπο. Όταν, ωστόσο, γνωρίσεις κάποιον καλά, δένεσαι μαζί του. Είσαι πνευματώδης και πολυτάλαντη.