Ο κλασικός και πεντανόστιμος κορμός γίνεται λίγο διαφορετικός με φυστικοβούτυρο. Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις και μια μικρή δόση βότκα (!) για να κάνεις το αγαπημένο γλυκό των παιδικών σου χρόνων ενήλικο!

Υλικά:
225 γρ. μπισκότα
125 γρ. κουβερτούρα
3 κουταλιές της σούπας κακάο
(προαιρετικά) 1 σφηνάκι βότκα
125 ml συμπυκωμένο γάλα
125 γρ φυστικοβούτυρο
50 γρ αγελαδινό βούτυρο

Εκτέλεση:
Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε μέσα στην κατσαρόλα το κακάο, το φυστικοβούτυρο (και τη βότκα).
Περιχύνουμε τα μπισκότα με το σοκολατένιο μείγμα και δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας να πάει παντού και να ομογενοποιηθεί.
Καλύπτουμε ορθογώνια θήκη για κέικ με λαδόκολλα.
Βάζουμε στη μέση τη φόρμας μια γραμμή με φυστικοβούτυρο και από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα.
Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε παγωμένο.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/