Ο ύπνος είναι η βάση της ψυχικής, συναισθηματικής και σωματικής μας υγείας. Και η έλλειψή του ή η κακή ποιότητά του μπορεί να επηρεάσει κάθε κομμάτι της καθημερινότητάς μας και, συνολικά, την ποιότητα της ζωής μας.

5 συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα:

 

-Πήγαινε για ύπνο και ξύπνα κάθε μέρα την ίδια ώρα.
Το να δημιουργήσεις ένα συγκεκριμένο ωράριο ύπνου, θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να προσαρμοστεί σε αυτό και να το ακολουθήσει.

-Προσπάθησε να εκτίθεσαι στο φως του ήλιου καθημερινά.
Αν είμαστε κλεισμένοι όλο το 24ωρο σε ένα κλειστό χώρο, το βιολογικό μας ρολόι αποσυντονίζεται. Αντίθετα, η έκθεση στο ηλιακό φως βοηθά στον συντονισμό του.

-Γυμνάσου
Το να κουράσεις το σώμα σου κατά τη διάρκεια της μέρας - ακόμα κι αν αυτό είναι ένα 20λεπτο περπάτημα- θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να αποζητήσει τον ύπνο.

-Κράτα μια λίστα με τις υποχρεώσεις της επόμενης μέρας
Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφύγεις το άγχος που δημιουργούν οι εκκρεμότητες στο μυαλό σου. Αν τις έχεις καταγεγραμμένες, δεν θα έχεις άγχος ότι πρέπει να τις θυμηθείς!

-Άσε στην άκρη το κινητό σου όταν ξαπλώνεις
Έχει αποδειχθεί ότι το φως από την οθόνη του κινητού αποσυντονίζει το βιολογικό μας ρολόι, αφού επηρεάζει την παραγωγή της χημικής ουσίας που το ρυθμίζει και βοηθά στον ύπνο, της μελατονίνης.