Επιτέλους, η εποχή που τα μελομακάρονα και τα αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια είναι επίκαιρα, έφτασε. Πριν στολίσεις το δικό σου χριστουγεννιάτικο δέντρο, δες 17 υπέροχες ιδέες που ξεχωρίσαμε από το Pinterest και διάβασε μερικά χρήσιμα tips για το δικό σου:

Τι να προσέξεις όταν στολίζεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου:

1. Όταν διαλέγεις τη θέση στην οποία θα το τοποθετήσεις, σκέψου ότι θα πρέπει το σπίτι να παραμένει πρακτικό. Το δέντρο θα είναι εκεί για ένα ολόκληρο μήνα! Μην το βάλεις κοντά στο τζάκι (αν έχεις), και φυσικά θυμήσου να το βάλεις κοντά σε κάποια πρίζα. Το να διατρέχουν όλο το σπίτι τα καλώδια από τα λαμπάκια δεν θα είναι ωραίο.

2. Κρύψε τη βάση του δέντρου με κάποιο ύφασμα, με μεγάλα κουτιά δώρων ή με άλλα κόλπα καμουφλάζ, όπως ένα christmas tree basket.

bf2e1f3b93de1d06d67232d95b841cad

 

3. Όταν ξεκινήσεις τον στολισμό, τοποθέτησε πρώτα τα λαμπάκια και μετά τις μπάλες. Ξεκίνα, βάζοντας τα λαμπάκια από κάτω προς τα πάνω. Μην τσιγκουνευτείς τα λαμπάκια (μπορείς να βάλεις και 4 ή 5 σειρές!). Αυτό θα κάνει το δέντρο σου να δείχνει πολύ πλούσιο, ειδικά το βράδυ. Προτίμησε λαμπάκια LED, που έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και δεν καίνε σχεδόν καθόλου ρεύμα.

4. Αν πρόκειται να βάλεις γιρλάντες, βάλ’ τες μετά τα λαμπάκια και πριν από τις μπάλες.

5. Όταν τοποθετείς τις μπάλες, βάλε τις μεγάλες προς τα κάτω και, όσο ανεβαίνεις, βάζε πιο μικρές. Μην ξεχάσεις να βάζεις μερικές και πιο βαθιά στα κλαδιά. Έτσι, το δέντρο θα δείχνει πιο γεμάτο. Αν θέλεις, πρόσθεσε μερικές διάφανες, γυάλινες μπάλες. Θα αντανακλούν το φως από τα λαμπάκια και το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο παραμυθένιο!

6. Εκτός από τις μπάλες, μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις φιογκάκια, λουλούδια, ακόμα και λούτρινα ζωάκια. Απλώς ακολούθησε ένα «πλάνο». Αν απλώς βάλεις στην τύχη ό,τι στολίδι βρίσκεις μπροστά σου, είναι πολύ πιθανό το αποτέλεσμα να σε απογοητεύσει.

7. Μην πετάς τις συσκευασίες από τα στολίδια. Θα σου χρειαστούν για να τα αποθηκεύσεις όταν ξεστολίσεις ώστε να μη σπάσουν μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα!

 

Δες 17 διαφορετικά δέντρα για να πάρεις ιδέες για τον δικό σου στολισμό:

17 υπέροχα χριστουγεννιάτικα δέντρα

Καλές γιορτές!