Η Φύση δεν τσιγκουνεύεται τα θαύματα και, καμιά φορά, τα θαύματα της Φύσης συναντούν την ανθρώπινη έμπνευση. Και τότε, το αποτέλεσμα είναι... μαγεία.

Οι πέντε παρακάτω προορισμοί είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της υπέροχης σύμπραξης: 

 

Neuschwanstein Castle Germany f4820

Κάστρο Neuschwanstein (Νόισβανσταϊν), Βαυαρία, Γερμανία
Χτισμένο σε ένα λόφο κοντά στην πόλη Füssen, το Κάστρο Neuschwanstein χτίστηκε κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα από τον Λουδοβίκο Β΄ της Βαυαρίας προς τιμήν του Γερμανού συνθέτη Richard Wagner. Ο Λουδοβίκος, που ήταν γνωστός και ως Βασιλιάς των Παραμυθιών, έχει μείνει στην ιστορία για την κατασκευή εντυπωσιακών κάστρων - και ίσως το πιο παραμυθένιο από τα δημιουργήματά του είναι το Neuschwanstein. Δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο παλάτι έχει αποτελέσει την έμπνευση για το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης στην ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων του 1959 με την υπογραφή του Walt Disney, αλλά και των κάστρων που βρίσκονται στις Disneyland της Καλιφόρνια, του Παρισιού αλλά και του Χονγκ Κονγκ.

 

church of the assumption at winter lake bled slovenia holiday venues 7 e10fa

Lake Bled (Λίμνη Μπλεντ), Σλοβενία
Περιτριγυρισμένη από τα δάση και τα βουνά των Ιουλιανών Άλπεων, η λίμνη Bled στη βορειοδυτική Σλοβενία είναι φημισμένη όχι μόνο για τη φυσική ομορφιά της αλλά και για το νησάκι στο κέντρο της, όπου βρίσκεται μια εκκλησία αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Σε αυτή την εκκλησία, ο πύργος της οποίας έχει ύψος 52 μέτρων, γίνονται συχνά γάμοι, με ζευγάρια από όλο τον κόσμο να την επιλέγουν λόγω τόσο της μαγικής τοποθεσίας, όσο και της καλοτυχίας για την οποία φημίζεται. Μάλιστα, το τοπικό έθιμο θέλει τον γαμπρό να κουβαλάει (αν αντέξει) τη νύφη, ανεβαίνοντας τα 99 σκαλοπάτια της εκκλησίας, ενώ σε όλη τη διαδρομή η νύφη πρέπει να μείνει σιωπηλή – ένας συμβολισμός για τη δύναμη και τις αντοχές που το ζευγάρι πρέπει να έχει κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου του. Μετά τον γάμο, το ζευγάρι χτυπά την καμπάνα των ευχών, που λένε πως πραγματοποιεί κάθε επιθυμία.

 

greenland 24a38

Γροιλανδία
Η Γροιλανδία, το νησί όπου μπορείς να κάνεις βόλτα με έλκηθρο που το σέρνουν σκύλοι, γεωγραφικά ανήκει στη Βόρειο Αμερική, ενώ πολιτικά αποτελεί μέρος της Ευρώπης και αυτόνομο τμήμα της Δανίας. Αν και δεν είναι χριστουγεννιάτικος προορισμός, αφού η θερμοκρασία τον χειμώνα πέφτει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν (το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου θεωρείται το πιο ζεστό -και τουριστικό- με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τη μέρα περίπου τους 10° C!), η Γροιλανδία μαγεύει τον φακό με τα παγωμένα τοπία και την άγρια ομορφιά της. Μόνο η νοτιοδυτική και νοτιοανατολική παραλιακή ζώνη της δεν σκεπάζονται από πάγους, ενώ στο νησί δεν υπάρχει οδικό δίκτυο, έτσι όλες οι μετακινήσεις γίνονται μέσω αέρος ή θαλάσσης.

 

 

Δες τη συνέχεια στο Queen.gr