Πολλές από τις παρακάτω φωτογραφίες μοιάζουν περισσότερο με έργα Αφηρημένης Τέχνης. Κι όμως, είναι στην πραγματικότητα απεικονίσεις του πλανήτη μας, της Γης, από πολύ μακριά, όσο μακριά μπορεί να φτάσει μόνο η NASA.

 

1

Το στενό του Γιβραλτάρ στο νότιο άκρο της Ιβηρικής χερσονήσου.

 

nasa earth

Λήψη αστροναύτη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που απεικονίζει τρεις υφάλους στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στην Αυστραλία.

 

3

Πάνω από το Μαρόκο, λήψη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

 

4

Μια βραδινή λήψη του φωταγωγημένου Παρισιού επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο «Πόλη του Φωτός» που έχει αποδοθεί στη γαλλική πρωτεύουσα.

 

5

Ο παγετώνας Χούμπαρτ στην Αλάσκα

 

6

Ρεύματα πάνω από τον κόλπο του Αγίου Λαυρέντιου στον Καναδά.

 

7

Απεικόνιση με τη μέθοδο «false color» ηφαιστειακής δραστηριότητας στης Νότιες Σάντουιτς Νήσους, ένα ακατοίκητο νησιωτικό σύμπλεγμα στον Ατλαντικό Ωκεανό.

 

8

Άλλη μια απεικόνιση με τη μέθοδο «false color»: Φωτογραφία από την έκρηξη του ηφαιστείου Wolf στα νησιά Γκαλαπάγκος το 2015.

 

9

Μπορεί το Έβερεστ και το Σινικό Τείχος να είναι ορατά από το διάστημα, αλλά ένα από τα πιο εύκολα αναγνωρίσιμα τοπία για τους αστροναύτες, όταν βλέπουν τη Γη από τόσο ψηλά, είναι,  όπως εξηγεί η ίδια η NASA, αυτό το σημείο στις Μπαχάμες όπου καθημερινά, λόγω της παλίρροιας, μεγάλες ποσότητες νερού ρέουν στα στενά περάσματα ανάμεσα από τις μικρές συνεχόμενες αμμονησίδες δυτικά από το νησί Great Exuma.

 

photo credits: NASA