Cookies σοκολάτας γεμιστά με σοκολάτα, βουτηγμένα σε αρωματικό σιρόπι πορτοκαλιού. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για το σαββατοκύριακο;

Υλικά:
• 200 gr ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
• 2 φλιτζάνια ζάχαρη
• 2 μεγάλα αυγά
• 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
• 3/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
• 2 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
• 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• Πέρλες σοκολάτας ή τεμαχισμένη σοκολάτα κουβερτούρα για το γέμισμα των cookies

Για το σιρόπι
• 300 g νερό
• 600 g ζάχαρη
• 1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση
• 180 g μέλι

Εκτέλεση
• Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μαζί με ένα μίξερ χειρός.
• Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
• Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τη σκόνη κακάο, το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
• Αργά αργά προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά στα υγρά μέχρι να ενσωματωθούν.
• Ανοίγουμε τη ζύμη σε 2 μπαστούνια που έχουν πλάτος 5 εκ.
• Τα τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
• Κόβουμε τα cookies σε πάχος 1 cm, τοποθετούμε τη σοκολάτα (όσο μπορεί να χωρέσει) στο κέντρο και ανασηκώνουμε τις πλευρές για να χωρέσει
• Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 9-11 λεπτά.
• Βγάζουμε από το φούρνο
• Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι και τα αφήνουμε να βράσουν.
• Βράζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφαιρούμε από τη φωτιά.
• Ανακατεύουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
• Όταν τα μπισκότα βγαίνουν από το φούρνο, τα βάζουμε αμέσως σε κρύο σιρόπι, με μια τρυπητή κουτάλα για να απορροφήσουν το σιρόπι για περίπου 10-20 δευτερόλεπτα, ανάλογα με το πώς σιροπιαστά τα θέλουμε.
• Αφαιρούμε τα μπισκότα με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/