Όλοι γύρω σου είναι κρυωμένοι. Πριν βρεθείς, λοιπόν, κι εσύ στην ίδια θέση, φρόντισε να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου, καταναλώνοντας τις παρακάτω τροφές:

-Κόκκινες πιπεριές: Περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C και από τα πορτοκάλια! Άλλες καλές πηγές βιταμίνης C, εκτός από τα εσπεριδοειδή, είναι το μπρόκολο, οι ντομάτες, τα ακτινίδια, οι φράουλες και το σπανάκι.

-Γιαούρτι: Μελέτη του Πανεπιστημίου της California έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν καθημερινά γιαούρτι είχαν 25% λιγότερες πιθανότητες να κρυολογήσουν.

-Λιπαρά ψάρια, όπως η σαρδέλα και ο σολομός: Τα Ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Άλλες καλές πηγές Ω-3 λιπαρών είναι τα καρύδια και ο λιναρόσπορος.

-Αβγά: Προσφέρουν στον οργανισμό υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη αλλά και ψευδάργυρο και βιταμίνη Β12 που συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

-Κρεμμύδι και σκόρδο: Έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση.

 

Και οι τροφές που πρέπει να αποφύγεις: Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ζάχαρη και λιπαρά φαίνεται πως επηρεάζουν αρνητικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας κάνουν πιο επιρρεπείς σε κρυολογήματα, μολύνσεις και ιώσεις.