Η αλμυρή καραμέλα γάλακτος συναντά τα πιο σοκολατένια brownies και το αποτέλεσμα είναι… κόλαση. Δοκίμασέ τα αυτό το Σαββατοκύριακο!

Για την καραμέλα:

Υλικά
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Εκτέλεση
Λιώνεις τη ζάχαρη σε μέτρια-υψηλή θερμότητα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ανακατεύις μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη. Μόλις η ζάχαρη γίνει πορτοκαλί προσθέτεις το βούτυρο και χτυπάς δυνατά. Συνεχίζεις να ανακατεύεις μέχρι να λιώσει όλο το βούτυρο. Βγάζεις το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνεις σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος ενώ ανακατεύεις δυνατά. Η καραμέλα πρόκειται να φουσκώσει και πάλι, οπότε θέλει προσοχή! Χτύπα μέχρι να ενσωματωθεί όλη η κρέμα και στη συνέχεια πρόσθεσε το αλάτι. Άφησε την καραμέλα στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά. Μπορείς να τη διατηρήσεις στο ψυγείο μέχρι και 2 εβδομάδες!

 

Για τα brownies

Υλικά
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι
60 γρ. βούτυρο
300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (ή 150 γρ σοκολάτα γάλακτος και 150 γρ μαύρη κουβερτούρα)
2 μεγάλα αυγά
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 βανίλια (αν χρησιμοποιήσεις υγρή θα χρειαστείς 2 κουταλιές)
150 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα (προαιρετικά)
150 ml αλμυρή καραμέλα γάλακτος.

Εκτέλεση
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 160°C στον αέρα και βουτυρώνεις ένα μικρό ταψάκι. Εγώ προτιμώ πυρέξ για να τσεκάρω ότι έχει ψηθεί από όλες τις πλευρές.
Ψιλoκόβεις τις σοκολάτες και τις λιώνεις σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Αφήνεις για 5′ -10′ να κρυώσει το μείγμα.
Χτυπάς τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτεις τη βανίλια και το αλάτι. Με μια σπάτουλα προσθέτεις απαλά τις σοκολάτες και ανακατεύεις Προσθέτεις το αλεύρι και αναδιπλώνεις το μίγμα. Προσθέτεις τα καρύδια και μεταφέρεις το μείγμα στο ταψί.
Με ένα μικρό κουτάλι αφήνουμε πάνω στην επιφάνεια κουταλιές από αλμυρή καραμέλα γάλακτος. Σε αυτή τη φάση χρησιμοποιείς μόνο τη μισή ποσότητα.
Ψήνεις για 35 λεπτά και το βγάζεις από το φούρνο.
Μετά από 10 λεπτά προσθέτεις την υπόλοιπη καραμέλα, κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις.