Λίγες ώρες μένουν πριν το διάστασης 1500 τετραγωνικών μέτρων (και κόστους περίπου 30.000 δολαρίων) κόκκινο χαλί γεμίσει φωτογράφους και stars για τη φετινή 89η τελετή των βραβείων Oscar. Να μερικά από τα υπόλοιπα νούμερα της φετινής διοργάνωσης:

-Συνολικά, 336 ταινίες κρίθηκαν κατάλληλες για να διεκδικήσουν μια υποψηφιότητα για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας. Από αυτές, οι 9 κατάφεραν τελικά να βρεθούν υποψήφιες για το μεγαλύτερο βραβείο της βραδιάς.

-Στα 32 του, ο Damien Chazelle μπορεί να γίνει ο νεότερος νικητής του βραβείου Σκηνοθεσίας στην ιστορία του θεσμού, για το πολυσυζητημένο La La Land, το οποίο κατάφερε να κερδίσει συνολικά 14 υποψηφιότητες (ισοφαρίζοντας τα ρεκόρ του «Τιτανικού» και του «Όλα για την Εύα»).

 

1837619073 oscar statuette 12xQKJhZbVa7

-Το χρυσό (24 καρατίων) αγαλματάκι που παίρνουν σπίτι οι νικητές έχει ύψος 34 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 4 κιλά. Η φετινή εκτιμώμενη αξία του είναι 696 δολάρια. Το αγαλματίδιο σχεδίασε ο Τζορτζ Στάνλεϊ και πρόκειται για έναν γυμνό άνδρα, ο οποίος καρφώνει ένα ξίφος σε μια μπομπίνα που έχει 5 ακτίνες (μία για κάθε κλάδο της Ακαδημίας – παραγωγοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, ηθοποιοί και τεχνικοί).

-2,1 εκατομμύρια δολάρια θα κοστίζει περίπου ένα διαφημιστικό μήνυμα διάρκειας 30 δευτερολέπτων κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης της απονομής! 34,4 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν πέρυσι την απονομή μόνο στις ΗΠΑ. 42,8 εκατομμύρια δολάρια είναι ο προϋπολογισμός για το συνολικό κόστος της φετινής απονομής.