Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να αρχίσεις να κάνεις αν θέλεις να είσαι από σήμερα κιόλας πιο ευτυχισμένη, αλλά υπάρχουν και αρκετά που πρέπει να σταματήσεις. Αυτά είναι τα 7 πιο σημαντικά:

-Σταμάτα να φοβάσαι να πεις «ναι»

Οι νέες εμπειρίες είναι σίγουρο πως θα κάνουν την καθημερινότητά σου πιο δημιουργική, γεμάτη και ευχάριστη – και ο μόνος τρόπος για να τις αποκτήσεις είναι να αρχίσεις να λες «ναι» σε περισσότερες προτάσεις. Προσκλήσεις για έξοδο, επαγγελματικά projects, νέοι άνθρωποι και δραστηριότητες έξω από τη ρουτίνα μας ερμηνεύονται συχνά ως «ξεβόλεμα», ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως ευχάριστες εκπλήξεις.

 

-Συνειδητοποίησε ότι ο έρωτας δεν βρίσκεται στις δύσκολες σχέσεις και μην επιλέγεις τους «λάθος» συντρόφους

Μια σχέση δεν χρειάζεται προβλήματα για να είναι ενδιαφέρουσα -και αυτό δυστυχώς είναι μια αλήθεια που λίγες γυναίκες δείχνουν να συνειδητοποιούν. Ένας άνθρωπος με τον οποίο δεν είσαι ο εαυτός σου, που δεν σε εκτιμάει, που δεν είναι εντελώς «δικός σου» ή που αδυνατεί να σου δείξει τα συναισθήματά του, δεν είναι πιο ενδιαφέρων. Είναι απλά άλλος ένας τρόπος για να κάνεις τη ζωή σου πιο δύσκολη.

 

-Μην νιώθεις τύψεις για το φαγητό

Και, επίσης, σταμάτα να τρως επειδή έχεις τύψεις. Αυτός ο φαύλος κύκλος κάνει κακό τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχολογία σου. Μια «κακή» μέρα στη διατροφή σου δεν πρόκειται να χαλάσει την προσπάθειά σου να αδυνατίσεις. Μπορείς απλώς να προσέξεις περισσότερο τη διατροφή σου την επόμενη!

 

-Προσπάθησε να μην είσαι επικριτική με τους άλλους, αλλά και με τον εαυτό σου

Βρες τη μικρή Πολυάννα μέσα σου και εστίασε στα θετικά. Είτε πρόκειται για τους γύρω σου είτε για εσένα την ίδια, διάλεξε να δεις το πλεονέκτημα στη θέση του μειονεκτήματος, τη διαφορετικότητα στη θέση της ατέλειας και το επίτευγμα στη θέση όσων δεν έγιναν ακόμα.

 

-Μην παραπονιέσαι για ό,τι πάει στραβά, αλλά αναζήτησε τις λύσεις

Η αυτολύπηση είναι μια μεγάλη παγίδα που συχνά μας κάνει να ξεχνάμε να ψάξουμε για την έξοδο από το πρόβλημά μας. Αν καθετί που πάει στραβά το αντιμετωπίζεις σαν κινούμενη άμμο, τότε αυτό απλώς κάποια στιγμή θα σε καταπιεί. Αν, αντιθέτως, συνειδητοποιήσεις ότι είσαι πίσω από μια πόρτα και το μόνο που μένει είναι να την ανοίξεις, τότε πριν το καταλάβεις θα έχεις ήδη απομακρυνθεί από το δωμάτιο του προβλήματος.

 

-Βγάλε από τη ζωή σου τους ανθρώπους που δεν σου κάνουν καλό

Μην αφήνεις «τοξικούς» ανθρώπους να σπαταλούν τον χρόνο και την ενέργειά σου. Ειδικά όταν πρόκειται για το περιβάλλον που άμεσα περνάει από το χέρι σου να διαμορφώσεις, όπως για παράδειγμα οι παρέες σου, επίλεξε να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σου κάνουν καλό - και σε κάνουν καλύτερη.

 

-Μην στερείς από τον εαυτό σου εμπειρίες επενδύοντας μόνο σε υλικά αγαθά 

Ένα καινούργιο φόρεμα μπορεί να σε κάνει στιγμιαία πιο χαρούμενη, όμως αν αρχίσεις να διαχειρίζεσαι τα χρήματά σου όχι απλά με σύνεση αλλά σκεφτόμενη πόσα πράγματα έχει να σου προσφέρει κάθε νέα σου αγορά ή επένδυση, σύντομα θα ανακαλύψεις έναν νέο τρόπο ζωής. Ταξίδια, μαθήματα χορού, εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, θέατρο και συναυλίες είναι μερικά από όσα μπορείς να κάνεις με μια σχετικά καλή διαχείριση των οικονομικών σου. Συνήθως δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά απόφασης.